E-servisi

UniCredit Banka predstavlja prvu MasterCard Platinum karticu u Srbiji

UniCredit Banka je prva na tržištu Srbije svojim klijentima ponudila proizvod iz palete Premium proizvoda, MasterCard Platinum karticu. Ova kartica je namenjena klijentima specifičnih potreba koji često putuju, tako da pored finansijskih povlastica, imaju mogućnost da koriste i brojne popuste na mestima sa kojima MasterCard ima sklopljen ugovor, odnosno u hotelima, restoranima, rent-a-car agencijama, kao i da pristupe VIP zonama na preko 600 aerodroma širom sveta.

Pored toga, za korisnike kartica je obezbeđeno i putno-zdravstveno osiguranje sa dodatnim VIP pokrićem u celom svetu koje, pored standardnog osiguranja, između ostalih pokriva i troškove kašnjenja i gubitka leta ili gubitak prtljaga. Takođe, 24 časa u toku cele godine korisnici kartica mogu da koriste servis za hitne slučajeve koji im omogućava recimo i da u urgentnim situacijama brzo podignu gotovinu.

U zavisnosti od toga da li klijent prima zaradu preko UniCredit Banke ili ne, nominalna kamatna stopa MasterCard Platinum kartice se kreće od 1,83% na mesečnom nivou, dok je efektivna kamatna stopa od 1,98% na mesečnom nivou. Rok važnosti kartice je 3 godine.

Mauricio Volčić, direktor Sektora poslova sa stanovništvom UniCredit Banke je izjavio: „Bazirajući se na zahtevima naših postojećih klijenata, veće kupovne moći i specifičnih potreba, zajedno sa MasteCardom lansirali smo prvu Platinum karticu ovog brenda u Srbiji. Kartica je namenjena kako postojećim, tako i novim klijentima, a dizajnirana je da pored uštede u vremenu, klijentima obezbedi prepoznatljivost, prestiž i ekskluzivnost.“

Manuel Alekse, menadžer kompanije MasterCard Europe za Srbiju je izjavio: „U ime kompanije MasterCard želeo bih da izrazim veliko zadovoljstvo zbog današnjeg lansiranja prve MasterCard Platinum kartice u Srbiji. Želeo bih da se zahvalim našem partneru UniCredit Banci u Srbiji, na tome što su prepoznali potrebu za ovim proizvodom i uočili mogućnosti za njegov uspeh na srpskom tržištu. MasterCard Platinum kartica je osmišljena tako da ugađa svojim klijentima, nudeći im pogodnosti koje novac čine vrednim trošenja.“

UniCredit Bank Srbija je članica UniCredit Grupe, najveće međunarodne bankarske grupacije u regionu centralne i istočne Evrope (CIE), koja posluje u 22 evropske zemlje i broji oko 162 hiljada zaposlenih i preko 9.600 ekspozitura. U regionu CIE Grupa upravlja najvećom međunarodnom bankarskom mrežom sa oko 4.000 ekspozitura. Grupa, pored Italije, Austrije i Nemačke, posluje i u Azerbejdžanu, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Republici Češkoj, Estoniji, Mađarskoj, Letoniji, Litvaniji, Kazahstanu, Kirgistanu, Poljskoj, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji, Turskoj i Ukrajini.

O kompaniji MasterCard Worldwide

MasterCard Worldwide, vodeća svetska kompanija u oblasti platnog prometa, ponosna je što se nalazi u srcu trgovine, čineći ljudima život lakšim i efikasnijim, gde god se oni nalazili.

Kompanija MasterCard deluje kao davalac franšiza, procesor transakcija i savetnik u industriji platnog prometa i pospešuje trgovinu obezbeđujući značajnu ekonomsku vezu između finansijskih institucija, javnih uprava, poslovnih subjekata, prodavaca i vlasnika kartica širom sveta. Tokom 2009. godine, korisnici MasterCard kartica širom sveta ostvarili su transakcije u ukupnoj visini od 2,5 triliona dolara. Putem svoje MasterCard Worldwide mreže, koja predstavlja najbržu platna mrežu na svetu, kompanija MasterCard procesuira preko 22 milijarde transakcija svake godine, sa kapacitetom od 140 miliona transakcija za sat vremena,sa prosekom od 140 milisekunde, koliko je potrebno mreži da odgovori i sa 99,99 procenata sigurnosti. Kompanja MasterCard pospešuje globalnu trgovinu putem svoje porodice brendova koja uključuje MasterCard®, Maestro® i Cirrus®, putem svojih osnovnih proizvoda kao što su debitna, kreditna i prepaid kartica i putem svojih inovativnih platformi i funkcija poput MasterCard PayPass™ i MasterCard inControl™. Kompanija MasterCard pruža usluge potrošačima, javnim upravama i poslovnim subjektima u preko 210 zemalja.

Leave a Reply