E-servisi

Uskoro elektronske sednice u Inđijskom parlamentu

Samo nekoliko meseci je prošlo od kako su uvedene elektronske sednice za opštinsko veće Opštine Inđija, a već su u pripremi i elektronske sednice za SO Inđija. Naime, već početkom sledeće godine sve će biti spremno za takozvane elektronske sednice, koje će u velikoj meri olakšati i ubrazati rad i efikasnost odbornika SO Inđija.

Prema rečima predsednika SO Inđija Aleksandra Kovačevića osnovna ideja je da se sa jedna strane maksimalno smanje troškovi, a sa druge poveća efikasnost u radu opštinskog parlamenta.

Elektronske sednice će doneti benefit u više oblasti. Pre svega tu je značajna ušteda sredstava, jer elektronske sednice podrazumevaju da neće više biti štampanja i umnožavanja ogromnih i obimnih materijala, zatim troškova dostavljanja istih i slično. Mislim da ćemo samo na uštedi papira, tonera za štampače i troškova dostavljanja za godinu dana vratiti investiciju u čitav sistem elektronskih sednica“, rekao je Kovačević i dodao da će odbornici na ovaj način moći da vide sve akte vezane za sednice, koje će biti u elektronskoj formi iz svojih kancelarija ili kuća i da tako pripremljeni dolaze na sednicu.

Prva elektronska sednica bi trebalo da bude održana u februaru naredne godine, a do tada će Agencija za IT, GIS i Komunikacije održati obuku rada na računaru za sve odbornike i završiti nabavku laptop računara, koji će zadužiti svaki predstavnik naroda u SO Inđija.

Leave a Reply