eGovernment
E-servisi

Usvojen Akcioni plan za razvoj Informacionog društva u Srbiji!

Na sednici održanoj u petak, 09. avgusta 2013. godine, Vlada Srbije je usvojila Akcioni plan za sprovođenje Strategije informacionog društva u Srbiji u naredne dve godine.

Ovaj Akcioni plan je deo Strategije razvoja informacionog društva do 2020. godine koja je usklađena sa zakonodavstvom EU i sadrži konkretne aktivnosti za unapređenje informacionog društva uključujući oblasti e-uprave, e-zdravstva, e-pravosuđa, primenu IKT u obrazovanju, nauci i kulturi, elektronskom poslovanju, elektronskoj trgovini, kao i u oblasti informacione bezbednosti.

eGovernment

Usvajanje plana od strane Vlade Srbije usledilo je nakon široke javne rasprave i konsultacija sa velikim brojem institucija. Ovaj plan doprinosi stvaranju predvidivog okruženja koje je od velike važnosti za stabilan razvoj Republike Srbije i sadrži obaveze koje naša zemlja mora da ispuni u okviru procesa evropskih integracija. Na osnovu njegove realizacije će se meriti sveukupna aktivnost u oblasti razvoja informacionog društva.

2 thoughts on “Usvojen Akcioni plan za razvoj Informacionog društva u Srbiji!

 1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

  Umesto komentara – dopis Ministarstvu:

  MINISTARSTVO SPOLJNE I UNUTRASNJE TRGOVINE I TELEKOMUNIKACIJA
  Beograd, Bulevar Mihaila Pupina 2

  Usvojen Akcioni plan za razvoj Informacionog društva u Srbiji

  Postovane dame i gospodo,

  Prvi pasus vaseg gore navedenog saopstenja, koje je objavljeno 12. avgusta 2013. godine, glasi: “Na sednici održanoj u petak, 09. avgusta 2013. godine, Vlada Srbije je usvojila Akcioni plan za sprovođenje Strategije informacionog društva u Srbiji u naredne dve godine.”

  Medjutim, na 88. sednici Vlade Republike Srbije, 9. avgust 2013. godine nije usvojen Akcioni plan za sprovođenje Strategije informacionog društva u Srbiji u naredne dve godine, niti se konacni tekst ovog Akcionog plana moze naci na vladinoj internet stranici “Strategije”, ili na vasoj internet stranici “Dokumenta” (“Strategije”).

  Guglujuci pronasao sam samo nacrt ovog akcionog plana: http://mtt.gov.rs/download/za_clanke/Akcioni%20plan%20za%20realizaciju%20strategije%20razvoja%20informacionog%20drustva%202013-2014.pdf

  Iskreno,
  Dejan Popovic

  Beograd, 13. avgust 2013.

Leave a Reply