E-servisi

Uvođenje elektronske uprave u nedovoljno razvijenim opštinama

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Sulejman Ugljanin izjavio je danas u Novom Pazaru da je strateški cilj Vlade Srbije da stvori bolji stimulativni ambijent za život ljudi u nerazvijenim područjima i da privuče investitore u te krajeve.

Ugljanin je naveo da je u tom cilju u Novom Pazaru danas, u saradnji sa “Poštom Srbije”, započet veliki i važan projekat za svih 46 nerazvijenih opština, a to je projekat uvođenja elektronske uprave u tim opštinama.


Sulejman Ugljanin i Goran Ćirić

On je napomenuo da u 46 nerazvijenih opština živi približno milion stanovnika čiji je životni standard 15 puta manji nego u Beogradu, Novom Sadu ili nekom drugom razvijenom gradu.

“Pošte Srbije” danas su u Novom Pazaru predstavile mogućnosti u oblasti informatičkih i komunikacijskih usluga u domenu elektronske uprave usmerenih na olakšanje života građana, ali i stvaranje boljeg ambijenta za privrednike.

Vršilac dužnosti generalnog direktora “Pošta Srbije” Goran Ćirić je tom prilikom naglasio značaj korišćenja ubrzanog razvoja komunikacionih i informatičkih tehnologija za poboljšanje uslova života građana i stvaranje boljeg privrednog ambijenta.

On je naveo da su “Pošte Srbije” spremne da na taj način pojednostave život i građanima i privrednicima, uz napomenu da je to urađeno u najvećem broju gradova u Srbiji.

Ćirić je istakao i da su “Pošte Srbije” spremne da doniraju softver za elektronsku upravu i nerazvijenim opštinama, o čemu je razgovarao i sa Ugljaninom.

Projekat uvođenja elektronske uprave u nerazvijene opštine inicirala je Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, čiji je direktor Ugljanin, a u cilju unapređenja nerazvijenih regiona.

Leave a Reply