E-servisi

Vraćena oprema za digitalni kabinet u Novom Pazaru

Jasna Matić, državna sekretarka za Digitalnu Agendu, izrazila je zadovoljstvo što je đacima OŠ „Vuk Karadžić“ u Novom Pazaru vraćena oprema uspešnom i efikasnom akcijom policije.

Jasna Matić, državna sekretarka za Digitalnu Agendu, izrazila je zadovoljstvo što je đacima OŠ „Vuk Karadžić“ u Novom Pazaru vraćena oprema uspešnom i efikasnom akcijom policije. Time im je vraćena i mogućnost da, uz pomoć savremene tehnologije, na interaktivan i zanimljiv način, uče i savlađuju sve predmete i steknu veštine sa kojima će lakše otvoriti vrata koja vode na globalno tržište radne snage.

Podsećanja radi, kompjuterska oprema za trideset radnih mesta isporučena je OŠ „Vuk Karadžić“ u okviru projekta Digitalna škola, koji je jedan od najvećih i najvažnijih projekata Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo i podrazumeva postavljanje 30 hiljada radnih stanica u osnovnim školama širom Srbije, čija je ukupna vrednost oko 1,2 milijarde dinara. Projekat obuhvata opremanje 2.910 školskih objekata računarskim kabinetima, kao i lap-top računarima i projektorima u malim seoskim školama.

Cilj projekta jeste da se svim đacima u Srbiji omoguće isti uslovi rada, da na inovativan i interaktivan način, koristeći prednosti koje im savremene tehnologije omogućavaju, lakše uče i savlađuju nastavne sadržaje iz svih predmeta.

„Veoma sam zadovoljna što je policija svojom efikasnom akcijom pokazala onima koji ugrožavaju ovakve projekte, a samim tim i mogućnost kvalitetnijeg obrazovanja naše dece, da neće tolerisati ovakva kriminalna dela i da će počinioci veoma brzo biti uhapšeni i adekvatno kažnjeni. Želim da pohvalim pripadnike MUP-a i da im se zahvalim što đaci OŠ “Vuk Karadžić” u Novom Pazaru konačno mogu da uključe svoje kompjutere” – izjavila je državna sekretarka za Digitalnu agendu Jasna Matić.

Leave a Reply