E-servisi

Vranje prvi digitalni grad u Srbiji

To što grad Vranje ima visoko mesto na lestvici “Financial Times”-a, može opravdati samo razvijenom informatičkom infrastrukturom i efikasnom elektronskom upravom, smatra Ivan Stojković načelnik Zavoda za informacioni sistem Gradske uprave u Vranju.

– To što je Vranje od “Financial Times”-a svrstavno u grupu od deset malih gradova u Evropi koji su privlačni za investitore, jeste veliko priznanje, ali je još veća obaveza grada i lokalne samuprave da se odgovori na takav izazov – kaže Stojković za Tanjug. Načelnik smatra da nema para kojima grad Vranje može da plati ovo laskavo priznanje iz Londona, pa se mora pristupiti razradi postojeće strategije kojom će se izaći pred strane investitore, raspisati tender za pronalaženje partnera i dodaje da mora stajati servis koji pruža gradska mreža.

Najveću korist će od toga imati građani koji će iz svog doma ili sa radnog mesta, elektronski završavati poslove zbog kojih su do juče gubili dragoceno vreme čekajući u dugim redovima.

– Mi smo u Vranju davno postali svesni činjenice da je ulaganje u informatičku pismenost, ustvari ulagenje u nova radna mesta i jači ekonomski položaj i Vranja i vranjskog kraja -rekao je Ivan Stojković.

Leave a Reply