E-servisi

Zakazivanje termina SMS-om za ličnu kartu i pasoš i u Rakovici i Paliluli

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da zbog velikog interesovanja građana od četvrtka, 14. aprila, MUP proširuje projekat zakazivanja termina za podnošenje zahteva za izdavanje ličnih karata i pasoša slanjem SMS poruka.
U saopštenju se navodi da će, osim u Policijskoj stanici Savski venac, servis biti dostupan građanima sa prebivalištem na teritoriji grada Beograda u još dve policijske stanice – u Rakovici i Paliluli.

Građani su već prvog dana probne faze ovog servisa, 31. marta ove godine, do 13 časova rezervisali svih 30 termina za taj dan, kao i sve raspoložive termine u naredne dve nedelje.

Servis, koji je na raspolaganju korisnicima sve tri GSM mreže u Srbiji, koncipiran je tako da korisnika vodi korak po korak i namenjen je zakazivanju termina do 14 dana unapred.

Moguće je pojedinačno, odnosno zakazivanje porodičnog termina, gde se nudi mogućnost da porodica, a naročito one sa malom decom, u istim ili vezanim terminima predaju zahteve.

Postoji i mogućnost da se promeni ponuđeni termin i u tom slučaju servis će vratiti prvi slobodan termin u traženo vreme, tog ili sledećeg dana.

U odnosu na cene osnovnih SMS poruka GSM operatera bruto iznos za zakazivanje termina za jednu osobu kreće se od 70 do 80 dinara.

One thought on “Zakazivanje termina SMS-om za ličnu kartu i pasoš i u Rakovici i Paliluli

Leave a Reply