Internet

Poslovni portal eKapija.com proglasio investiciju godine proizvodnju univerzalnog digitalnog rendgen aparata “Vision C”

Beogradska kompanija “Visaris” dobitnik je nagrade za investiciju godine “Aurea 2010” koju joj je poslovni portal “eKapija.com” dodelio za proizvodnju univerzalnog digitalnog rendgen aparata “Vision C”

Priznanja za najbolja ulaganja u Srbiji u 2009. godini dodeljena su u beogradskom “Aeroklubu”, uz prisustvo mnogobrojnih predstavnika diplomatskog kora, poslovne zajednice i medija. Pobedniku je nagradu uručila direktorka Agencije za promociju izvoza i strana ulaganja (SIEPA) Vesna Perić. Ona je tom prilikom izjavila da je sa velikim zadovoljstvom prihvatila da bude u žiriju za dodelu priznanja za investiciju godine “Aurea 2010”. Uloga SIEPE je da promoviše nova ulaganja i u tome je podrška medija, poput “eKapije” veoma značajna. Promovisnje Srbije kao dobre investicione lokacije je samo jedan deo posla, a drugi deo je da se pruži neophodna podrška novim investicionim projektima, kao i onim kompanijama koje već posluju u našoj zemlji. SIEPA direktna ulaganja podstiče i finansijski, tako što za investicije u proizvodnom sektoru za svako novo radno mesto investitoru bespovratno dodeljuje od 2000 do 5000 evra, rekla je Vesna Perić.

Nikola Golović, jedan od vlasnika kompanije “Visaris”, kazao je da priznanje “Aurea 2010” predstavlja dokaz da se u Srbiji mogu napraviti savremena tehnološka rešenja ako se mladim domaćim preduzećima da šansa i pruži adekvatna podrška.

– U Srbiji postoji ogromna potreba za kvalitetnom digitalnom dijagnostikom za koju je znanje već dostupno kod nas, a “Visaris” savremene tehnologije u oblasti radiologije razvija od svog osnivanja. Svesni smo da su vrhunski kvalitet, pametna i hrabra rešenja pravi put za izlazak domaćih proizvoda na svetsko tržište i svima koji imaju ideju poručujemo da veruju u nju i u svoje mogućnosti. Zahvaljujemo se timu poslovnog portala “eKapije”, stručnom žiriju i javnosti na priznanju koje nam je dato – rekao je Golović.

Osim glavne nagrade “Aurea 2010”, portal “eKapija” dodelio je i dva specijalna priznanja – za inovativnost i društvenu korisnost. Titulu korisne investicije poneo je projekat kompanije “Altec Fermin” za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Senti. Čast da bude proglašen inovativnom investicijom pripala je ultra brzom simulatoru za testiranje softvera u oblasti elektroenergetike koji je izumeo tim mladih naučnika Fakulteta tehnoloških nauka u Novom Sadu, okupljenih u firmi “Tajfun”.
Osim kompanija “Visaris”, “Tajfun” i “Altec Fermin” za nagradu su konkurisali i povratna ambalaža sa RFID tehnologijom “L.A.B.B. grupe”, aukcijski sajt “Limundo”, savremeni rasadnik povrća preduzeća “Grou Rasad” i “Vajt hors” Fabrike akumulatora Sombor.

Prema rečima Zdravka Lončara, direktora “eKapije”, svaka od sedam investicija koje su ušle u uži izbor ovogodišnjeg takmičenja, pokazala je visok stepen inovativnosti, društvene korisnosti i finansijske isplativosti, što su osnovni kriterijumi za dodelu nagrade.

– Kao i prošle godine, tragali smo za projektima na koje Srbija može biti izrazito ponosna i na kojima nam mogu pozavideti i dosta razvijenije zemlje. Nadam se će nagrada “Aurea 2010” timu “Visarisa” doneti zasluženu pažnju stručne, privredne i medijske javnosti i da će informacije o ovom digitalnom rendgen aparatu stići na pravu adresu. Takođe, nadam se da će tim mladih stručnjaka iz “Tajfuna” pronaći kupce za svoj digitalni simulator, a velike fabrike u Srbiji slediti primer kompanije “Altec Fermin”, kojoj je ekologija podjednako važna kao i profit – rekao je Lončar.
O dobitniku priznanja “Aurea 2010” odlučivao je šestočlani stručni žiri, a glas su dali i čitaoci “eKapije”. Podršku realizaciji projekta pružilo je “Viner Štedtiše osiguranje”.
– Sa izrazitim zadovoljstvom podržali smo inicijativu “eKapije” da skrene pažnju na izuzetna domaća investiciona rešenja i nagradi ona koja kvalitetom i inovativnošću doprinose boljitku celokupne srpske zajednice. Kao osiguravajuća kompanija ponosni smo na inovativna rešenja koja nudimo svojim osiguranicima, a principe održivog razvoja, energetske efikasnosti, upotrebe novih tehnoloških saznanja u službi čoveka i prirode ugradili smo u temelje naše investicije u najsavremeniji objekat u Beogradu – poslovni centar VIG Plaza- rekao je Branko Krstonošić, predsednik Upravnog odbora ove osiguravajuće kompanije.

Leave a Reply