Categories
Internet

eKapija dobitnik nagrade Virtus 2013 za medijski doprinos

Drugu godinu za redom, poslovni portal “eKapija” dobitnik je “Virtus” nagrade za medijski doprinos, koja se dodeljuje medijskoj kući čiji su tekstovi, prilozi ili nastupi posebno doprineli razvoju i unapređenju filantropske i dobročinske kulture u Srbiji tokom jedne godine.

Tokom 2013. “eKapija” je izveštavala o događajima, kompanijama i akterima – primerima dobre prakse društveno odgovornog poslovanja, koji doprinose unapređenju uslova i kvaliteta života društva i zajednice. Nastavljena je afirmacija rubrike Filantropi u kojoj je od njenog začetka 2011. godine objavljeno gotovo 700 dokumenata.

U nameri da svojim primerom podstakne i druge firme u Srbiji da u teškoj ekonomskoj situaciji nađu način da pomognu drugima, “eKapija” se u 2013. godini uključila u akciju Fonda B92 “Bitka za porodilišta”, i zajedno sa još četiri kompanije donirala frižidere Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta “Dr Vukan Čupić”. Takođe, u okviru svog opredeljenja ka društveno odgovornom poslovanju, “eKapija” je petu godinu za redom dodelila nagradu za investiciju godine u Srbiji “Aurea 2013”.

ekapija

“eKapiju” je za ovogodišnju “Virtus” nagradu nominovala Radmila Ivetić, predsednica nevladine, humanitarne organizacije “Banka hrane”.

Svečano proglašenje dobitnika nagrade “Virtus” za 2013. godinu održano je u subotu, 18. januara, na ceremoniji u beogradskom hotelu “Hyatt”. Nagradu je glavnoj i odgovornoj urednici “eKapije” Mariji Kambić uručila Mia Vukojević, izvršna direktorka “Trag fondacije”.

– Veoma nam je drago što je prepoznat naš trud da promovišemo kompanije i njihov društveno-koristan i humanitarni rad. Zato ova nagrada ne pripada samo “eKapiji” već i svima vama, jer da nema vas i mi ne bismo imali o čemu da pišemo – rekla je urednica “eKapije” Marija Kambić u svom obraćanju i zahvalila se prisutnima.

Nagrada za korporativnu filantropiju “Virtus” dodeljena je sedmi put za redom u 8 kategorija kompanijama i preduzećima koja su tokom 2013. godine na najdelotvorniji način doprinela opštem dobru, pružajući podršku neprofitnim akcijama ili organizacijama civilnog društva.

Konkurs za “Virtus” nagradu organizuje “Trag Fondacija” (bivši Balkanski fond za lokalne inicijative) uz finansijsku podršku Evropske komisije i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU) .

O “eKapiji”

“eKapija” je vodeći poslovni portal u Srbiji i Bosni i Hercegovini koji pruža informacije o aktuelnim privrednim i ekonomskim dešavanjima u regionu jugoistočne Evrope. Osim pregleda najnovijih vesti i izveštaja iz zemlje i regiona, “eKapija” obezbeđuje i ekonomske analize, izveštaje sa berze, najave novih investicija, pregled najnovijih tendera i pobednika tendera, kao i sveobuhvatnu bazu, koja sada sadrži više od 130.000 privrednih i pravnih subjekata.

„eKapiji“ je povrenje do sada ukazalo više od 18.000 korisnika sistema, što je uz čitanost od više od 60.000 dokumenata dnevno čini najuticajnijim Internet portalom u regionu.