ekomometar
Internet

Ekonometar i Biznis obeležili 7 godina rada

Časopisi Ekonometar i Magazin Biznis obeležili su sinoć (20. februara) u Beogradu sedam godina izlaženja i uspešnog rada. Prema rečima Radojke Nikolić, glavnog urednika i osnivača ovih časopisa, do sada je ostvaren zavidan rejting na medijskoj sceni Srbije u kategoriji ekonomsko-poslovne štampe, a časopisi predstavljaju savremene vodiče kroz svet biznisa i ekonomije.

U prisustvu brojnih zvanica, bankara, privrednika i ekonomista dodeljena su priznanja “Planeta Biznis” u tri kategorije: za uspešno upravljanje kompanijom, za podršku preduzetništvu i banci za najuspešniji program korporativne društvene odgovornosti.

ekomometar

Dobitnici priznanja “Planeta Biznis” ove godine su: Miodrag Kostić, predsednik kompanije MK Group, Vesna Pucar Grubor, direktorka i suvlasnica preduzeća VIVEX trejd i Klaudio Ćezario, predsednik Izvršnog odbora Unikredit banke Srbija.

Miodrag Kostić, osnivač MK Group, jedan je od najuspešnijih srpskih biznismena. Stvorio je poslovni sistem sa 36 preduzeća, zapošljava više od 4.500 radnika u Srbiji i Ukrajini i najveći je srpski neto izvoznik. Ukupan izvoz MK Grupe iznosi oko 340 miliona evra, od čega se samo od šećera dobija 100 miliona evra.

Vesna Pucar Grubor već 17 godina rukovodi porodičnim preduzećem u oblasti prodaje i održavanja opreme za poslovanje gotovim novcem.

Inovacijama i boljom organizacijom rada uspešno izvoze na tržišta u regionu i zapošljavaju nove radnike.

Unikredit banka Srbija sa Fondacijom Ane i Vlade Divac već četiri godine uspešno sprovodi RAISE projekat, kao podršku izbeglim i interno raseljenim licima. Ova banka je za taj projekat do sada donirala oko 515.000 evra, obezbeđujući novac za pokretanje posla za 139 porodica, kojima je prethodno rešeno stambeno pitanje.

Leave a Reply