Internet

Elementarijum među WEB TOP 50 PC Press-a

Po drugi put, sajt CPN-a na listi najboljih po izboru magazina PC Press

Naučnopopularni portal Elementarijum izabran je za jedan od 50 najboljih sajtova u Srbiji u 2013. godini. Ovo priznanje popularni sajt Centra za promociju nauke dobio je na takmičenju koje organizuje magazin PC Press već 17 godina.

Budući da na domaćem internetu ima malo originalnih sajtova posvećenih nauci, ovo priznanje u oblasti internet medija daje podstrek za njihov dalji razvoj, a Centar ga dobija po drugi put. Naime, sajt cpn.rs je 2011. godine takođe bio jedan od dobitnika nagrade.

cpn

Pod nazivom WEB TOP 50, u okviru ovog nadmetanja biraju se najbolji domaći sajtovi u deset kategorija. Ove godine Elementarijum se našao među najboljima u oblasti „Obrazovanje i nauka“.

Izbor WEB TOP 50 je lista koja se tradicionalno pojavljuje u magazinu PC Press početkom kalendarske godine, sa spiskom najvažnijih veb-portala koji su svojim kvalitetom, radom i načinom informisanja doprineli srpskoj internet sceni u prethodnom periodu.

Elementarijum se nalazi na adresi elementarijum.rs i najposećeniji je sajt u mreži internet stranica koje proizvodi Centar za promociju nauke. Ovaj portal objavljuje isključivo originalne, autorske tekstove o naučim fenomenima, pisane jasnim jezikom na zanimljiv način. Redakcija Elementarijuma trenutno priprema redizajn ovog popularnog portala, koji će doneti novu funkcionalnost, znatno pregledniju pretragu i više dodatnih sadržaja. Uporedo sa tim, raste i broj autora, kao i novih rubrika, a portal će u novom ruhu osvanuti krajem zime 2014. godine.

Dodela nagrada održaće se u Svečanoj sali Skupštine grada, u petak, 31. januara, u 15 časova.

Leave a Reply