Internet

EPH, Nova TV i Styria žele da preuzmu Net.hr

Dubinsko snimanje portala Net.hr, odnosno njegovog vlasnika kompaniju Adriatic Media, sprovele su tri medijske kuće Nova TV, EPH i Styria.
Prema dostupnim informacijama, uzevši u obzir i preuzimanje postojećih dugova, novčanog toka, te negativne dobiti, procenjuje se da bi se cena mogla kretati od €786 hiljada €1,57 miliona evra ne računajući dugove, tvrde izvori.
I dok su Styria i Nova TV očekivani kupci, izvori s internet-medijskog tržišta napominju kako je malo čudno da se u celoj priči našao i EPH jer bi, ako do te transakcije dođe, ona trebala svakako da interesuje i deo državnih službi jer se EPH nalazi u postupku predstečajne nagodbe, a ne zna se otkud im novac za transakciju ako je ona već sprovedena.

internet
Pritom napominju kako su Net.hr već i drugi gledali, ali i odustali, no da bi za EPH s obzirom na poziciju na tržištu Net.hr doneo neke prednosti.
Kao jedan od onih koji je već odustao spominje se i Styria.
Međutim, finansijska slika Net.hr-a nije sjajna i tu treba ulagati i novac i trud što dokazuju i finansijski pokazatelji jer u proteklih pet godina od 2008.-2012. Net.hr odnosno njegov izdavač samo gomila gubitke.
Prema javno dostupnim podacima u 2012 beleže pad prihoda s €1,61 miliona na €1,36 miliona, uz gotovo iste rashode u odnosu na 2011. koji su se na kraju 2012. zaustavili na €2 miliona evra.
I gubitak u 2012. dostigao je €719 hiljada evra uz rast u odnosu na 2011. kada je on iznosio €446 hiljada evra.
Izvor: SEEbiz

Leave a Reply