Internet · Kablovska i sat. TV

Ericsson i The Evening Standard pokreću London TV kanal

The Evening Standard, londonske najčitanije novine, dobile su u februaru ove godine 12-godišnju licencu za emitovanje prvog televizijskog kanala posvećenog dešavanjima u Londonu, London Live TV. Tom prilikom, potpisan je petogodišnji ugovor sa kompanijom Ericsson o korišćenju njihovih radio-difuznih servisa (broadcasting services) za novi televizijski kanal. London Live će prenositi program putem zemaljskih i digitalnih kanala kao i online putem, kroz online multiscreen IP platformu.

London_Evening_Standard

Gledaoci će kanal moći da prate na televiziji i na internetu, na računarima i mobilnim uređajima.

Brin Balkomb, direktor tehnološkog odeljenja na kanalu London Live rekao je: “Ericsson je bio logičan izbor za London Live dok smo se pripremali za lansiranje u 2014. Ericsson ima neprocenjivo iskustvo u medijima i mi smo bili fascinirani njihovim inovativnim i konkurentnim servisima. Zahvaljujući Ericssonu bićemo u mogućnosti da prenesemo sadržaj našoj publici na najbolji mogući način”.

Radio-difuzni servis kompanije Ericsson počeo je sa radom 2007, a proširio se 2012. godine kroz akviziciju Technicolorove radio-difuzne divizije. Danas, ovaj Ericsson servis kombinuje stručnost kompanijskih globalnih servisa sa vodećom pozicijom u informaciono-komunikacionoj industriji.

Svaki dan ljudi u celom svetu gledaju televizijske kanale koje za njih priprema i emituje više od 1.000 zaposlenih iz Ericssonovih kompanija u Francuskoj, Holandiji, Švedskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu. Svake godine, Ericssonovo radio-difuzno odeljenje pripremi 200.000 sati sadržaja i distribuira gotovo 1,5 miliona sati programa na više od 90 jezika za više od 200 televizijskih kanala. Između ostalih, među Ericssonovim korisnicima su i Canal+ i TV5 Monde u Francuskoj i HBO Nordic (Danska, Finska, Norveška i Švedska).

Leave a Reply