Društvene mreže · Internet

ERICSSON, MASHABLE i UN fondacija partneri na Social Good samitu

U želji da poveća svest kako “Technology for Good” filozofija menja svet, kompanija Ericsson postala je ekskluzivni sponzor drugog Social Good samita koji se održava u Nju Jorku, u organizaciji Mashable-a, 92nd Street Y i fondacije Ujedinjenih nacija.

Kompanija Ericsson predstaviće četiri teme tokom samita, koje će se sastojati od diskusija sa učesnicima i liderima na polju edukacije, zdravlja trudnica i porodilja, mikro finansija i tehnologije.

Social Good samit (koji će trajati od 19. do 22. septembra) podstaćiće uticajne inovatore i blogere da istraže kako informacione tehnologije mogu da reše neka od gorućih pitanja današnjice i bliske budućnosti.

Hans Vestberg, predsednik i CEO kompanije Ericsson, i Džefri Sančs, direktor Earth instituta, diskutovaće o edukaciji u 21. veku u “umreženim društvima” 20. septembra.

Elejn Vidman, direktorka odeljenja o održivosti kompanije Ericsson, istakla je: “U današnjim “umreženim društvima”, širokopojasna konekcija i informacione tehnologije predstavljaju snagu koja pomaže ljudima i čine svet boljim mestom za život. Globalni problemi poput siromaštva, klimatskih promena i migracija usled prirodnih katastrofa mogu biti umanjeni ako učinimo da mobilna širokopojasna mreža i servisi budu dostupni većini svetske populacije.

“Kada na to dodamo brz razvoj naprednih mobilnih uređaja i cloud tehnologije, vidimo kako se “umrežena društva” razvijaju i u potpunosti menjaju način na koji radimo, živimo i komuniciramo. Upravo na to mislimo kada kažemo “Technology for Good”,” zaključuje Elejn Vidman.

Prenos Social Good samita možete pratiti na sledećoj lokaciji www.livestream.com/mashable ili putem sajta kompanije Ericsson www.ericsson.com

Kompletna agenda nalazi se na http://mashable.com/sgs/agenda/ 

Leave a Reply