Internet · Telekomunikacije

Ericsson osigurava brzinu od 28 Mbps italijanskim korisnicima

The message I got when the Pope diedEricsson i Telecom Italia uvode brzinu od 28 Mbps u mrežu ovoga operatora. Navedeno rešenje uključuje Multiple Input and Multiple Output (MIMO) tehnologiju, a Milano će postati prvi italijanski “ultra-broadband city“, sa brzinama downloada od 28 Mbps, a uploada od 5.8 Mbps.

Eksperimentalni rad u mreži ovoga operatora počeće uskoro, a inicijalno pokretanje planira se u Milanu u junu 2009. godine. Nacionalna pokrivenost uslediće u drugoj polovini 2009. godine. Prilikom ove implementacije koristiće se MIMO tehnologija koja koristi dva ili više antenskih sistema  za prenos podataka korisnicima. To omogućava brži prenos podataka svakom korisniku te bolju spektralnu efikasnost u radio mreži. Uz ovu tehnologiju Telecom Italia će svojim korisnicima ponuditi brži širokopojasni pristup uz optimizaciju troškova rada.

Ericsson je vodeći u razvoju HSPA tehnologije koja korisnicima prenosnih računara i drugih uređaja nudi širokopojasni pristup superiornih brzina. HSPA već doživljava globalni uspeh i oko ove se tehnologije već stvorio rastući ekosistem uređaja i usluga, uključujući telefone, prenosne računara, PC modeme i bežične mreže.

Uz navedenu brzinu downlinka od 28 Mbps i uplinka od 5.8 Mbps, usluge poput video konferencija, uploada korisničkih sadržaja i slanja elektronske pošte sa prilozima će doživeti daljnje poboljšanje. Trenutna brzina downloada može biti i manja i menja se u zavisnosti o opterećenju, udaljenosti od ćelije, lokalnih uslova, hardvera, softvera i drugiih faktora.

Leave a Reply