Internet

Ericsson otvara prvi globalni ICT Centar u Švedskoj

Ovo je prvi od tri globalna ICT Centra visoke tehnologije, u koji će biti smešten kompletan portfolio kompanije. Ericsson pojačava svoje prisustvo u Evropi otvaranjem prvog globalnog ICT Centra u Linköpingu. 

Kompanija Ericsson uvodi prvi globalni ICT Centar u Linköpingu. Ovo je prvi centar od tri planirana, koji je kompanija Ericsson najavila za izgradnju, u septembru prošle godine. Dva će biti smeštena u Švedskoj, dok će jedan biti u Kanadi.

Ovi centri su podrška za više od 25.000 zaposlenih u sektoru za istraživanje i razvoj kompanije Ericsson, koji funkcionišu na dnevnom nivou, kao i za organizacije globalno. Kompanija Ericsson ima svoje test laboratorije i centre koji čuvaju podatke širom sveta. Strategija je da se većina njih, uz opremu i instalacije, konsoliduje u nove centre.

Otvaranjem prvog globalnog ICT Centra, kompanija Ericsson, kao lider za provajdere na polju informacije i tehnologije, pravi još jedan veliki korak na putu ka umreženom društvu, vodeći tako celokupnu industriju na polju Cloud tehnologije. Globalni ICT Centri čine našu industrijsku posvećenost cloud tehnologiji. Sa ovakvom tehnologijom, centri će omogućiti našim umreženo funkcionalnim timovima da sarađuju izvan granica. Na taj način bićemo u prilici da kvalitetne proizvode i usluge dostavimo našim korisnicima brže nego ranije, što za nas u ovom trenutku predstavlja prekretnicu,” izjavio je Graham Osborne, potpredsednik programa globalnog ICT Centra kompanije Ericsson.

U novim centrima će se nalaziti kompletan portfolio kompanije Ericsson i biće dostupan svim inženjerima za istraživanje i razvoj širom sveta. Globalni ICT Centri će imati najbolju energetsku efikasnost, a nalaziće se u oblastima sa pristupom obnovljivim izvorima energije i sa pouzdanom električnom mrežom. Sva tri ICT Centra ukupno biće površine do 120.000 kvadratnih metara, što predstavlja veličinu od oko 14 fudbalskih terena.

Centri će imati moderan dizajn, kreiran na modularnom odnosno prilagodljivom načinu, obezbeđujući tako efikasno korišćenje resursa i prostora koji je prilagođen poslovnim potrebama. Kompanija Ericsson procenjuje da će kombinacija arhitekture, dizajna i lokacije, smanjiti potrošnju energije i do 40%. Ovo značajno smanjenje emisije ugljen-dioksida ima ključnu ulogu za kompaniju Ericsson u sagledavanju vizije održive budućnosti.

 

Leave a Reply