Internet

Ericsson prvi u svetu postigao 0,5Gbps na VDSL2 standardu

Ericsson je, prvi u svetu, na VDSL2 (Very-High-Bit-Rate Digital Subscriber Line 2) utemeljenoj tehnologiji demonstrirao brzinu prenosa podataka veću od 0,5 Gbps. Ovo će operatorima omogućiti visoke performanse uz troškovnu efikasnost, a posebno je usmereno osiguravanju potrebnih transmisionih kapaciteta u radio pristupnoj mreži, te poslovnim i rezidencijalnim korisnicima.

Ericsson je postigao brzinu veću od 0,5 Gbps putem upletene bakrene parice koristeći najsavremeniju tehnologiju usnopljavanja linija i poništenja preslušavanja u DSL-u nazvanu vectorized VDSL2. Ova tehnologija pogodna je za širenje optike, kao i kombinaciju optike i bakarne žice poslednje milje u radio pristupnoj mreži.

Navedena VDSL2 tehnologija nudi dosad nezabeležene brzine na postojećim bakarnim provodnicima i otvara nove mogućnosti operatorima u isporuci širokopojasnih usluga poput IPTV-a. Takođe, više korisnika će moći da koristi atraktivne širokopojasne usluge poput HDTV-a i video sadržaja “na zahtev”.

Nova tehnologija omogućava i korišćenje bakarnih mreža za pristupnu vezu za radio bazne stanice, što će ubrzati buduća izvođenja HSPA i LTE-temeljenih usluga mobilnog širokopojasnog pristupa velike brzine.

Poništenje preslušavanja svojstveno tehnologiji vectorized VDSL2, omogućava ekstremno visoke brzine prenosa „sa kraja na kraj“ što poboljšava performanse smanjujući šum koji nastaje od drugih bakarnih parica u istom svežnju kabla.

Leave a Reply