Internet

Ericssonov novi rekord – 1Tbps preko optike!

Svoje liderstvo na polju optičke tehnologije kompanija Ericsson potvrdila je demonstracijom optičkog transfera od 1 Tbps koja je sprovedena na OFC/NFOEC konferenciji u Los Anđelesu. Ovo dostignuće je rezultat Ericssonovih stalnih investicija na polju optičkih istraživanja i inovacija koje se obavljaju u saradnji sa Sent Ana školom i CNIT-om (nacionalni telekomunikacioni konzorcijum) iz Italije. Ericsson je već demonstrirao optički 400 Gbps prenos početkom 2011 i uspešno ga implementirao na terenu koristeći postojeću mrežu španskog operatora Telefonice.

Fil Vinterbotom, direktor Optical & Metro Product Management sektora kompanije Ericsson, istakao je: “Ovaj vid inovacije je od velike važnosti jer Umreženo društvo zahteva sve više brzine i veću konektivnost. Brzina od 1 Tbps nije samo prekretnica na polju optičkih inovacija već ona uspešno iskorišćava sve prednosti Ericssonove radio tehnologije. Mi u Ericssonu smo u mogućnosti da iskombinujemo našu ekspertizu na polju radio tehnologije sa zahtevima za prenosom podataka kako bismo korisnicima dali kompletno rešenje koje iskorišćava sve prednosti onoga u čemu smo najbolji.“

Posetioci OFC/NFOEC 2012 konferencije biće u prilici da vide demonstraciju pomenute tehnologije i razgovaraju sa ekspertima iz kompanije Ericsson.

Leave a Reply