Internet

Etihad Ervejz pustio mobilne i internet veze širom svoje flote od 24 aviona Boing 777

Etihad Ervejz je danas obeležio značajan događaj uspostavljanjem mobilne i internet veze širom svoje flote od 24 aviona Boing 777, čime je putnicima tokom leta olakšan kontakt sa prijateljima, porodicom i poslom.

Samo nekoliko meseci nakon ove prekretnice, celokupna flota od 89 putničkih aviona ove aviokompanije će pružati ovu mogućnost, čime će Etihad Ervejz postati prva aviokompanija u regionu i jedna od retkih u svetu koje nude mobilnu i internet vezu u svim svojim avionima. Flotu letelica Etihad Ervejz čini 28 aviona Erbas A320, 26 aviona A330, 11 aviona A340 i 24 aviona iz porodice Boing 777.

Celokupni paket usluga konekcije tokom leta u ovoj floti uključuje bežični internet, usluge mobilne telefonije i Live TV uslugu. Ove usluge zajedno čine rešenje „Etihad Wi-Fly“, koje je omogućio „Panasonic Avionics Global Communications Suite“, sa „OnAir“ rešenjem za konekciju tokom leta.

Inflight connectivity

Piter Baumgartner, komercijalni direktor Etihad Ervejza, je ovim povodom izjavio: „Mi smo lider na globalnom tržištu u pogledu rešenja za konekcije tokom leta. Verujemo da je za naše putnike mogućnost povezivanja tokom leta bitan faktor koji nas izdvaja od konkurencije, pa kontinuirano uvodimo nove komunikacione tehnologije kako bismo unapredili njihovo iskustvo tokom putovanja“.

„Predstavljanje našeg najmodernijeg rešenja za konekciju pružiće našim savremenim, povezanim putnicima jednostavno, snažno iskustvo na visini od 35.000 stopa, u skladu sa onim na šta su navikli kod kuće ili na poslu“.

Gosti će moći da se koriste širokopojasnim bežičnim internetom na uređajima kao što su pametni telefoni, tableti i laptopovi, što će im omogućiti da iz svog udobnog sedišta pretražuju internet, ažuriraju svoje profile na društvenim mrežama, kupuju poklone, zatraže bolje sedište, promene plan putovanja i još mnogo toga.

Putnici mogu pristupiti usluzi mobilne konekcije preko svojih mobilnih i pametnih telefona, što im omogućava da pozivaju, primaju pozive, šalju i primaju poruke i imejlove, kao i da koriste mobilne servise za prenos podataka.

„Live TV“ usluga tokom leta omogućava putnicima da uživo gledaju vesti i velike sportske događaje na sedam popularnih TV kanala, uključujući BBC World News, CNBC, CNN, euronews, Japan’s NHK World Premium, Sky News Arabia i Sport 24.

Kabinsko osoblje i osoblje na aerodromu takođe može da koristi bežični internet za potrebe hitnih medicinskih slučajeva. Osoblje je osposobljeno da rešava probleme putnika tokom leta putem telefona ili imejla u realnom vremenu u saradnji sa zemaljskim timovima aviokompanije u Abu Dabiju. Mogućnost povezivanja će takođe ovoj aviokompaniji omogućiti da unapredi iskustvo putovanja pružanjem mogućnosti kupovine tokom leta, uz dodatnu pogodnost transakcija kreditnim karticama u realnom vremenu.

Cene paketa za pristup internetu kreću se od 5 dolara i mogu se kupiti kreditnim karticama, PayPal uslugom i nizom drugih pogodnih načina plaćanja. Korišćenje mobilnih telefona naplaćuju mobilni operateri putnika po cenama međunarodnog rominga.

Avioni Boing 777 Etihad Ervejza koriste se za dugolinijske destinacije širom mreže te aviokompanije, kao što su: Los Anđeles, Vašington, London, Mančester, Dablin, Dizeldorf, Pariz, Sidnej, Melburn, Sao Paolo, Bangkok i Džakarta.

Leave a Reply