Internet · Provajderi

EUnet zvanično prvi ovlašćeni registar nacionalnog .RS domena

EUnet obaveštava da su praktično prva kompanija koja je zvanično ovlašćena da vrši registraciju novog nacionalnog .RS domena i za pravna i za fizička lica. Tim povodom je održana zajednička konferencija Fonda za Registar nacionalnog Internet domena Srbije – RNIDS, koja je nadležna za upravljanje centralnim registrom novog Internet domena Republike Srbije ”.rs” i EUneta. Za poslove ovlašćenog registra RNIDS-u se prijavilo ukupno 24 kompanije.

Proverom tehničkih i organizacionih mogućnosti, EUnet je od RNIDS-a dobio sertifikat, čime su ispunjeni uslovi za početak komercijalne registracije nacionalnog domena. To praktično znači početak tranzicije i postepene zamene, sve do 2009. godine, postojećih internet .YU domena u novi nacionalni internet domen Republike Srbije .RS (na primer, postojeći imedomen.co.yu ili imedomen.yu biće postepeno zamenjeni novim, sa imedomen.co.rs ili imedomen.rs).

EUnet je svim postojećim korisnicima već sada obezbedio 20 odsto popusta za registraciju domena i jedini omogućio za građane i kompanije onlajn kupovinu .RS domena preko Visa i MasterCard platnih kartica.

Na EUnet web strani za registraciju domena moći ćete da podnesete zahtev za registraciju i proveru zauzetosti domena, odredite vremenski period zakupa domena, zakupite srodne domene, ali i izvršite registraciju domena u RNIDS-ovoj bazi domena.

One thought on “EUnet zvanično prvi ovlašćeni registar nacionalnog .RS domena

Leave a Reply