Internet

eUprava u 50 najboljih sajtova u Srbiji

Portal eUprava uvršten je u 50 najboljih sajtova u Srbiji u tradicionalnoj akciji magazina PC Press, a u kategoriji Društvo i humanost Portal eUprava dobio je prvu nagradu.

eUprava je jedan od ključnih projekata u okviru razvoja elektronske uprave u Republici Srbiji i predstavlja centralno mesto pristupa e-uslugama za sve građane Srbije, privredu i zaposlene u državnoj upravi.

Korišćenjem Portala građanima je olakšana komunikacija sa državnim organima i celokupnom javnom administracijom u smislu lakšeg pronalaženja informacija i odgovarajućih formulara, kao i jednostavnijeg podnošenja zahteva i prijema rešenja i ostalih dokumenata. Daljim razvojem elektronske uprave doprinosi se smanjenju korupcije i većoj transparentnosti rada državnih organa.

euprava

Trenutno je na Portalu dostupno više od 500 usluga, a oko 130 organa je objavilo svoje usluge. Obradu vrši 500 službenika, sa 1.500 poseta dnevno. U Srbiji je oko 840.000 građana do sada koristilo servise elektronske uprave, a očekuje se da taj broj značajno poraste u narednih par godina. Ukupan broj zahteva na Portalu do sada iznosi blizu 547 hiljada, od kojih je za produženje registracije vozila 338 hiljada.

Priznanje 17. izbora najboljih sajtova u Srbiji biće uručeno direktoru Uprave za digitalnu agendu Dušanu Stojanoviću u petak 31. januara u 15 časova u svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Leave a Reply