Internet

EuroDig 2011. – mesto za diskusije o pitanjima upravljanja Internetom

U beogradskom Sava Centru, 30 i 31. maja, biće održana konferencija na temu upravljanja InternetomEuroDig 2011. Ovaj događaj predstavlja otvoreno mesto za diskusije i razmenu mišljenja o pitanjima u vezi sa upravljanjem Internetom. EuroDig je evropska inicijativa koju su 2008. godine pokrenuli predstavnici civilnog društva, poslovnog sektora, tehničke i akademske zajednice, kao i evropskih vlada, institucija i organizacija.

Konferencija se održava četvrtu godinu zaredom, a domaćini konferencije do sada su bili Madrid, Ženeva i Strazbur. Beograd je prvi grad van zapadne Evrope koji ima čast da ugosti učesnike ove prestižne konferencije. EuroDig 2011 baviće se temama vezanim za politiku razvoja i uređenja Interneta, kao što su: zaštita bezbednosti, privatnosti i identiteta, uloga i odgovornost pri upotrebi novih medija, društvenih mreža, blogova, novi ekonomski modeli i poslovni trendovi, kao i primena Interneta u obrazovanju i javnim servisima.

Na skupu se očekuje prisustvo preko 300 učesnika iz zemlje i Evrope: predstavnika Evropske komisije i Parlamenta, Saveta Evrope i nadležnih ministarstava evropskih država, regulatornih agencija, Evropske asocijacije pružalaca Internet usluga, telekomunikacionih operatora, predstavnika Internet kompanija (Google, Yahoo!, Microsoft, Skype), proizvođača opreme (Cisco, Ericsson), registara Internet adresa, medijskih udruženja, akademskih institucija, nevladinih organizacija i mreža, kao i Internet zajednica (ISOC, ICANN). Konferenciju EuroDig 2011 organizuju Uprava za digitalnu agendu, švajcarsko regulatorno telo za telekomunikacije OFCOM, Savet Evrope i DiploFoundation uz podršku RATEL-a, Evropske radiodifuzne unije, Vlade Finske i drugih. Sponzori konferencije su: Telenor, RNIDS, Eynet, Ericsson, Switch, Microsoft, Cisco, Google, Skype i drugi.

Pored glavnog programa konferencije, biće organizovan i niz radionica. Kotizacija za učešće na skupu se ne plaća. Više o programu, radionicama i prijavi pročitajte na: www.eurodig.org ili www.eurodig.rs

Leave a Reply