Društvene mreže · E-servisi · Internet

Posetioci EXIT-a podigli 340 hiljada evra sa bankomata ERSTE banke mapiranih na geolokacijskim društvenim mrežama

Erste Bank a.d. Novi Sad je i ove godine tokom festivala EXIT postavila privremene bankomate, dva u EXIT kampu, jedan na ulazu u Tvrđavu kod crkve Svetog Jurja i jedan unutar Tvrđave na prilazu glavnoj bini.

Tokom festivala posetioci su sa ovih bankomata podigli 36,3 miliona dinara. Najveći deo, preko 35 miliona dinara, podignut je pomoću kartica izdatih u inostranstvu.

Ukupno je obavljeno blizu 6.900 transakcija. Prosečan iznos transakcije pomoću kartica iz inostranstva iznosio je približno 5.500 dinara, a pomoću kartica izdatih u zemlji oko 2.900 dinara.

Erste Banka je ove uoči festivala mapirala sve svoje novosadske filijale na geolokacijskim društvenim mrežama FoursquareGowalla kako erste bank ad novi sad m Posetioci EXIT a mogu na Foursquare i Gowalla da pronađu filijale i bankomate Erste Banke u Novom Sadubi posetioci festivala EXIT, naročito oni iz inostranstva, mogli lakše da dođu do bankarskih usluga i bankomata.

Geolokacijske društvene mreže FoursquareGowalla svoju rastuću popularnost duguju sve većoj upotrebi “pametnih” telefona koji imaju mogućnost globalnog pozicioniranja (GPS). Pomoću njih je na mapi moguće locirati druge korisnike ili pronaći objekte u blizini lokacije na kojoj se korisnik trenutno nalazi. Erste Banka će na ovim geolokacijskim društvenim mrežama u narednom periodu mapirati sve svoje filijale u Srbiji.

Leave a Reply