facebook
Internet

Facebook beleži sve što radite na Internetu!

Facebook je od prvog februara izmenio politiku o privatnosti koja je prilično razbesnela sve korisnike ove društvene mreže.

Naime, nakon što ste se prvog februara ulogovali u vaš nalog na Facebook-u, automatski ste prihvatili novu politiku o privatnosti, koja dozvoljava Facebook-u da prati vašu aktivnost na internetu, čak iako se nakon toga izlogujete sa vašeg naloga.

facebook

Facebook je objavio da je to uradio kako bi poboljšao čuveni „marketing plejsing“, što znači da može lakše da vam plasira reklame sadržaja koji vas interesuje.

Prema navodima ove kompanije, vaše informacije neće biti deljene sa trećom strankom u bilo kojem trenutku, a u podešavanjima vašeg naloga možete da izmenite neke od ovih opcija. Pod opcijom „podešavanja“ možete pronaći posebnu opciju za kontrolisanje reklamnog sadržaja, te sami odlučiti koja ovlašćenja dajete Facebook-u.

S obzirom da se mnogo buke diglo na osnovu ove opcije, Facebook je ipak pristao da dozvoli korisniku da potpuno ugasi ovu opciju, ali uz uslov da sve informacije koje su do tog trenutka prikupljene, ostaju u njihovoj bazi.

Leave a Reply