Društvene mreže · Internet

Facebook dostigao 250 miliona korisnika

Broj korisnika društvene mreže Facebook dostigao je 250 miliona, objavio je danas jedan od osnivača te mreže Mark Zuckerberg

Facebook je početkom aprila saopštio da ima 200 miliona korisnika, što znači da je za malo više od tri meseca stekao 50 miliona novih korisnika. “U trenutku kad slavimo što smo privukli 250 miliona korisnika nećemo prestati da razvijamo Facebook da bismo korisnicima interneta širom sveta ponudili što efikasnije usluge. To znači da ćemo biti dostupni ljudima u celom svetu”, naveo je na svom blogu Zuckerberg, koji ima 25 godina. Facebook je osnovan 2004. godine u studentskoj sobi Univerziteta Harvard. Danas je to najveći sajt za društveno povezivanje i dostupan je na 40 jezika.

Facebookje 13. jula saopštio da je njegov finansijski partner DST, čiji vlasnik je ruski investitor Jurij Milner, objavio ponudu za preuzimanje akcija zaposlenih u ukupnoj vrednosti od 100 miliona dolara, po čemu je preduzeće Facebookvredno 6,5 milijardi dolara.

U novembru 2007. godine Microsoft je za 1,6 odsto kapitala Facebooka izdvojio 240 miliona dolara, čime je vrednost Facebooka procenjena na 15 milijardi dolara.

Leave a Reply