Društvene mreže · Internet

Facebook i Google se bore za korisnike internet igrama

Društvene internet mreže Facebook i novootvorena Google plus u četvrtak naveče istovremeno su objavile korake kojima će nastojati da  igrama i njihovim poboljašnijima privuku što veći broj korisnika. Google+  je u četvrtak objavio da će ponuditi 16 igara, uključujući i Zynga poker i popularnu Angry birds, koje će postupno uvoditi pa će mogućnost igranja “uskoro biti svima dostupna”.

Facebook, koji je u četvrtak okupio 100 proizvođača intenet  igara u svom sedištu u Palo Altou u Kaliforniji, objavio je niz novih poboljšanja u igranju na svojoj internet lokaciji kao i bolje mogućnosti direktnog reklamiranja kompanija koje proizvode internet igre korisnicima Facebooka.

Farmville je najpopularnija igra na Facebooku koju igra više od 200 miliona korisnika svakog meseca. Google je početkom juna pokrenuo svoju društvenu mrežu Google+ i za prva dva meseca priključilo joj se više od 25 miliona korisnika.

One thought on “Facebook i Google se bore za korisnike internet igrama

 1. Grupnipopust Srbija

  E pa tu se Facebook (inače meni fuj social network, najviše zbog tih igrica) ne može izboriti sa Google-om, a sve iz razloga jer Google ima veliki udio u vlasništvu Zynga-a…tako da je Face tu popušio sigurno :))
  A inače probao sam na Google+ igrice, da vidim da li će se Stream zatrpavati glupostima kao koji si level ili potrebna ti je energija ili sl. i nažalost isto je kao na Face-u. Možeš objaviti, a i ne moraš…ali ko god igra objavljivat će da bi pomoć dobio od friendova…
  Ali zato su “majka” krugovi gdje sve te naporne staviš u jedan krug i ne pratiš taj krug…hahahahahahaha
  Živio Google+ koji će sigurno dobiti ovu bitku…a usputno je i Anonimus objavio rušenje Face-a, što smatram da že se i dogoditi, samo ako je su to stvarno najavili oni, onda će ga i srušiti…
  baš bih se poradovao tome… :))

Leave a Reply