Internet

Facebook kupio Oculus Rift za dve milijarde dolara!

Na opšte iznenađenje, Facebook je kupio kompaniju Oculus VR i samim tim i njihov najpoznatiji proizvod, Oculus Rift, saopštile su obe kompanije.
Ipak, kako pojašnjava autor Facebooka Mark Zuckerberg, igrače to ne bi trebalo da brine jer će Oculus Rift nastaviti da se razvija po zacrtanom planu i koristiće se u pravim igrama, a ne za Farmville i slična ostvarenja kojima nas bombarduju na ovoj društvenoj mreži.

Kad to znamo, i dalje ostaje pitanje šta u stvari Facebook želi da uradio sa Oculusom? Kako Zuckerberg objašnjava, on veruje da ovaj uređaj može da se koristi za mnogo više stvari od gejminga.

oculus-rift

“Nakon igara, načinićemo od Oculusa platformu za mnoga druga iskustva”, tvrdi on. “Zamislite kako sedite na najboljim mestima na utakmici, učite u učionici sa drugim studentima i predavačem ili se konsultujete s doktorom licem u lice. Ovo je nova platforma za komunikaciju”, priča on.

Sa druge strane, iz Oculus tima poručuju kako su ponudu Facebooka prihvatili jer u ovoj kompaniji jako dobro razumeju koliko je bitan VR i da će ovo biti prilika da se on približi miljardama ljudi.

One thought on “Facebook kupio Oculus Rift za dve milijarde dolara!

  1. stevan

    gugl sa fejsom otkupljuje sve firme koje proizvode razna sokocela sa kojima se mogu zombirati ljudi !
    znaci globalizacija milom ili silom ili prevarom !

Leave a Reply