facebook_phone
Internet

Facebook na “običnim” telefonima koristi 100 miliona ljudi

Facebook je saopštio da je broj korisnika njegove aplikacije dizajnirane za “jednostavne” mobilne telefone premašio 100 miliona.

Lansirana pre dve godine, aplikacija “Facebook for every phone” omogućava ljudima da se povežu na mrežu bez obzira na to kakav mobilni telefon koriste, navela je kompanija, a prenela agencija Frans pres.

facebook_phone

Java aplikacija može biti pokrenuta sa preko 3.000 različitih modela jeftinijih telefona gotovo svakog proizvođača koji danas postoji, navodi Facebook.

“Danas se milioni ljudi sa tržišta u razvoju, kao što su Indija, Indonezija i Filipini, oslanjaju na ovu tehnologiju da bi se povezali putem Facebook-a, a da ne moraju da kupe skuplji telefon”, navela je američka kompanija.

Aplikacija uključuje najpopularnije Facebookove stavke, kao što su obaveštenja, čatovanje i slike i omogućava novim korisnicima da otvore profil i pronađu stare prijatelje, dodaje firma.

Facebook je na kraju marta imao 751 milion korisnika koji su mreži pristupali sa mobilnih uređaja, što je čak 54 odsto više u odnosu na isti mesec 2012.

Izvor: B92

Leave a Reply