Društvene mreže · Internet

Facebook one-time lozinka

Facebook je juče objavio novu mogućnost koja vam omogućava novi način da zaštitite svoj nalog. One-time lozinka prema Facebook- u bi “učinila sigurniji pristup putem javnih računara na primer u hotelima, kafeima ili na aerodromima. Za sve one koji su zabrinuti za sigurnosti računara dok pristupaju Facebook-u, sada je moguće dobiti one-time lozinku koju bi koristili umesto redovne lozinke za pristup nalogu.”

Predstavnici Facebook-a su objasnili da bi slanjem tektualne SMS poruke sa sadržajem “otp” (one-time password) na broj 32665, dobili privremenu lozinku sa kojom možete pristupiti nalogu u roku od 20 minuta. Ono što bi bilo potrebno da bi koristili ovu uslugu, jeste da registrujete vaš broj mobilnog telefona na vaš nalog. Ovo je uvedeno kao dodatna mera opreza jer čak i ako malver uspe da dođe do vaše lozinke dok je ukucavate, bilo bi samo aktuelno na jedan kratak vremenski period.

Na žalost ova mogućnost još uvek nije dostupna svima. Za sada je dostupna samo na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država.

Leave a Reply