Internet

Facebook preuzeo primat od MySpacea

Prema podacima koje je objavila specijalizovana  agencija comScore, Facebook je najposećenija društvena mreža na Internetu, a tom titulom donedavno se mogao podičiti konkurentski MySpace

U junu Facebook je posetilo više od 132 miliona ljudi, a MySpace oko 117,5 miliona, ističe comScore, a napori Facebooka da se prilagodi raznim jezicima i zemljama urodili su plodom, pa se taj portal uspeo popeti na najviše mesto na lestvici popularnosti.

Zahvaljujući interfejsu koji je bolje prilagođen lokalnim tržištima, portal se uspešnije nosi sa konkurencijom, pa i vlada na nekim tržištima gde je do pre godinu dana bio srazmerno manje prisutan“, rekao je Jack Flanagan, potpredsednik comScorea.

U Severnoj Americi Facebook ima 49 miliona korisnika, ali i Evropa brzo nadoknađuje svoje kašnjenje, ističe comScore. U Evropi Facebook je u junu posetilo 35,2 miliona ljudi, što je više nego triput više naspram istog meseca lane. U junu 2008. dvostruko veći broj posetilaca imali su slični sajtovi poput Hi5, a Orkut, Bebo i Friendster zabeležili su porast broja poseta za više od 30 posto.

Leave a Reply