Društvene mreže · Internet

Facebook prevare sa dugo ne korišćenim nalozima

Kada se jednom prevarite i dodate neku od lažnih aplikacija na vaš Facebook nalog, nemojte biti iznenađeni ako budete mesto na kome će se širiti dalje prevare.

U produžetku možete pogledati jedan od naloga koji je iznenada počeo da reklamira takve prevarantske stranice. Osoba koja je otvorila ovaj konkretni nalog, nije bila logovana neko vreme. To znači da je njen nalog socijalno izmenjen ili “kidnapovan” da bi se postavljale različite poruke:

The SHOCKING hidden message on Coca-Cola logo!
I cant BELIEVE this
Revealed

Susreli smo i sledeće poruke:

SHOCKING SATANIC Message In The Coca Cola Logo

Ovo hakeri zloupotrebljavaju jer veruju da ukoliko vidite ovakvu poruku postavljenu od strane vašeg prijatelja na Facebook-u, da će biti verodostojnija i da ćete pošto poverujete u njenu istinitost i kliknete na link, uleteti u njihovu zamku.

Nije samo “skrivena poruka” u Coca-Cola logu, javljaju se i poruke tipa:

Girl captured DEAD on Google Street View
Captured by Google

ili

99 facts Guys wish Girls knew! <3
These are the 99 things all Girls MUST know about guys.
These facts are 100% true and absolutely SHOCKING!!!

Do god korisnici ne nauče da ne klikću na sumljive linkove i da više obraćaju pažnju na to šta instaliraju na svoju Facebook stranicu, ovakve prevare će najverovatnije imati samo uzlazni pravac.

Ukoliko ste bili pogođeni ovim napadom – proverite da vaš profil više ne “like”-uje ove maliciozne stranice i uklonite sve sumljive aplikacije za pristup vašem nalogu. Probajte da promenite vašu postojeću lozinku u snažniju i sigurniju koristeći brojeve i simbole umesto pojedinih slova. Na primer umesto slova “o”, upotrebite broj “0”, umesto slova “i” možete upotrebiti broj “1”… (Smart)

Leave a Reply