Internet

Formiran srpski turistički internet info-pul

Pet znacajnih turistickih sajtova web portala na internet prostoru Srbije Serbiatouristguide.com, VisitSerbia.org , Selo.co.yu, Sportskepripreme.com i Kongresniturizam.com su dogovorila formiranje turistickog internet pula Srbije u cilju intenziviranja saradnje u promociji Srbije na internetu.

Serbia

Uvidjajuci sve veci znacaj interneta i efekte internet promocije Srbije u svetu ovi sajtovi vec godinama rade na promociji razlicitih segmenata turisticke ponude Srbije. Serbiatouristguide.comje turisticki vodic kroz Srbiju, turisticki portal o Srbiji, medijski partner i PR sajt turisticke privrede Srbije kao i mesto odluke posetioca za putovanjem po Srbiji. Na portalu su informacije o Srbiji, destinacijama, smestaju , dogadjajima, hrani i picu, aktivnostima i kulturi i umetnost. VisitSerbia.org je prvi i jedini online rezervacioni sistem za smestaj u Srbiji , ozbiljan turisticki portal sa kalendarom desavanja, ponudom izleta. Selo.co.yu baza podataka sa preko 300 seoskih kuća, vikendica, vajata i ostalih objekata u selima Srbije.

Sportskepripreme.com je sajt namenjen sportskim klubovima prilikom organizacije priprema i objedinjuje sve neophodne elemente: hotele, prevoznike, kampove i sportsku opremu, Kongresniturizam.com je sajt posvecen segmentu poslovnog turizma i organizovanja kongresa, seminara i svih vrsta specijalnih dogadjaja sa ponudom adekvatnih hotela, kongresnih centara, aviokompanija, agencija i restorana.

Navedeni Web portali godinama rade na promociji Srbije i turisticke privrede, svesni da je turizam najbolji motor svake privrede kao i potencijala u turizmu zele da naprave jos bolji rezultat za turisticku privredu i ukupnu srpsku ekonomiju. Naglasavaju koncept 365 dana turizma u Srbiji i znacaj priliva gostiju, prihoda i investicija. Napominju da je internet je jedna od najvaznijih karika i veza sa ubrzanim razvojem turizma u Srbiji i trzisna sansa Srbije koju ne smemo propustiti. Na internetu trenutno ima preko 1.4 milijarde korisnika u svetu, sa preko 380 miliona internet korisnika u Evropi a svi su potencijalni gosti Srbije a u Srbiji oko 2 miliona.

Bez obzira da li se prisustvo na ovim kvalitetnim sajtovima placa ili ne za korisnike usluga a pruzaoce turistickih usluga, ovaj vid reklame je ubedljivo najjeftiniji od svih drugih medija i najefikasniji ozbirom da je posetiocima informacija besplatna a na raspolaganju 24 sata dnevno 7 dana u nedelji i 365 dana u godini. Promocijom na internetu ovi sajtovi doprinose poboljsanju imidza zemlje i sami uticu na povecanje broja turista a samim tim i povecanje turistickih prihoda. Zajedno sa navedenim portalima srpska turisticka privreda hvata ubzan zalet u promociji turizma zemlje prateci trendove savremenih zemalja.

Sve vise pruzalaca turistickih usluga uvidja direktnu korist od interneta kao kanala promocije i prodaje a neki od njih svoju celokupnu prodaju ostvaruju zahvaljujuci prisustvu na internetu.

Do 2010 se ocekuje preko milijardu turista u ino kretanjima. Koliko ce ih doci u Srbiju? Koliko ce potrositi novca i koji ce priliv biti? Pitanja koja definitivno traze pravi odgovor. Ulozen je ogroman napor, novac, vreme i energija navedenih web medija za sto boljom pozicijom Srbije kao turisticke destinacije.

2 thoughts on “Formiran srpski turistički internet info-pul

  1. Ivan

    imam komentar vezan za bilo koju vest.. koristim Operu 9.52 mozda to koristi jer ne znam da li zbog nje ili necega drugog ali nema bele pozadine pri citanju bilo koje vesti tako da je jako nezgodno(neudobno) citati crna slova na jarko crvenoj pozadini..sto me najcesce odbija od ovog sajta.. ostalo je savrseno ali..ovo..

    pozzdrav

Leave a Reply