Društvene mreže · Internet

Future City – edukativna online igra o održivom razvoju

CHEMGENERATION.COM, pokrenut 2011. godine, lansira na Fejsbuku igricu zabavno-edukativnog karaktera. “Future City” (Grad budućnosti) popularizuje naučne inovacije na zabavan način i mladima predstavlja naučna dostignuća jednostavno i zanimljivo, što će u budućnosti biti od suštinskog značaja za očuvanje čovekove sredine i održivog razvoja.

Igrica Grad budućnosti pomoći će mladima iz deset zemalja centralne Evrope da poprave svoje naučno znanje kao i da oblikuju stavove prema svetu i budućnosti. Kampanju je osmislila kompanija BASF koja se posvetila edukaciji novih generacija u nauci.

“Obrazovni portal CHEMGENERATION.COM redovno posećuju učenici iz preko 140 zemalja, što ukazuje na to da je mlada generacija prijemčiva za nauku – mi samo treba da nađemo način da ih zainteresujemo. Zbog toga ih ove godine pozivamo da se igraju”, kaže Filip Dvorak, direktor Komunikacija i odnosa s vladom u BASF-u za centralnu Evropu. “U igrici Grad budućnosti mladi se kroz igru upoznaju sa naprednim naučnim tehnologijama koje predstavljaju građu održive budućnosti.”

“Mene lično interesuje održivi razvoj i uvek podržavam projekte kojima se animiraju mladi da istražuju i uče. Grad budućnosti je upravo jedan od njih”, rekao je Branislav Lalić, Chemgeneration ambasador. “U Srbiji se u poslednje vreme počelo dosta govoriti o održivom razvoju, ali je ta komunikacija uvek bila jednosmerna. Sa Gradom budućnosti takvo stanje se menja. Igrači imaju mogućnost da u virtuelnom svetu primenjuju nove tehnologije i da se direktno upoznaju sa svim njihovim prednostima”.

“Pridruži se i izgradi grad budućnosti”

Onlajn igrica Grad budućnosti dostupna je na sajtu CHEMGENERATION.COM kao i na Fejsbuku. Zadatak igrača je da koristeći maštu i fantaziju izgrade grad u sajber prostoru u budućnosti. Tokom igre, mališani će se upoznati sa čitavim procesom urbanizacije i na taj način razumeti važna pitanja i probleme vezane za ovaj proces s kojima se suočavaju svi gradovi u razvoju. Jedan miran gradić pretvara se pred njihovim očima u užurbanu metropolu, a igrači moraju da, koristeći najnovije naučne inovacije, reše razne zadatke kao što su snabdevanje ekološkom energijom, vodom, rešavanje problema otpada, ekološkog prevoza. Dok se igraju, mališani postaju svesni da njihove odluke utiču na životnu sredinu što im može pomoći da nauče da odgovorno razmišljaju i postupaju.

Igrači će steći znanje, ali u isto vreme mogu da dobiju i poklone ukoliko se registruju na nagradnoj igri koja će trajati četiri nedelje. Tokom ovog perioda, svake nedelje biće izvučene i podeljene futurističke, inovativne nagrade, poput sata na vodu ili solarnog punjača za mobilni telefon. Na kraju igre, igrači koji budu imali najviše sreće poneće sa sobom moderni PC tablet.

Chemgeneration Vesti – sve najnovije futurističke inovacije na jednom mestu!
Sve inovacije koje budu uvedene tokom igranja Grada budućnosti predstavljaju otkrića od suštinskog značaja za uspostavljanje održive budućnosti. Da bismo ove inovacije i njihovu naučnu pozadinu mladim ljudima iscrpno predstavili, na sajtu smo kreirali odeljak pod nazivom Chemgeneration News, u kom se nalaze sve informacije usko vezane za igricu Grad budućnosti. Članci i video zapisi koji su postavljeni ovde takođe su dostupni i sami za sebi i direktno iz igre. U bogato ilustrovanim zanimljivim člancima, čitaoci imaju uvid u uzbudljivi svet nauke i mogu, na primer, da saznaju kako odeća može sama da se očisti, kako automobili sa solarnim krovom mogu da proizvode energiju ili gde je veštačka inteligencija već upotrebljena.

Leave a Reply