Internet

GameLand pridružen EPH grupaciji

Nakon dve godine uspešnog poslovanja GameLand, portal posvećen računarskim igrama, pridružen je EPH grupaciji te integrisan u online izdanje Jutarnjeg lista.

Portal GameLand (gameland.jutarnji.hr) posvećen računarskim igrama, kojim upravlja firma Web tvornica (www.webtvornica.com) pridružen je EPH grupaciji, te integrisan u online izdanje Jutarnjeg lista. GameLand je pokrenut u okrobru 2007. godine te je prema gemiusAudience istraživanju trenutno najposećeniji internet projekt u Hrvatskoj posvećen računarskim igrama.

GameLand svojim posetiocima svakodnevno nudi sveže vesti iz sveta računarskih igara, recenzije igara, sadržaje za preuzimanje poput wallpapera i besplatnih dodataka za igre. Arhiva recenzija igara seže do 1999. godine i broji više od 500 recenzija. Na GameLandu se mogu pronaći i besplatne, lokalizovane igre koje se igraju iz internet browsera poput Khan Warsa, Mafije i Nemexie.

Ugovor o strateškom povezivanju potpisan je od strane Gordana Orlića, direktora firme Web tvornica, i uprave Europa digitala, kompanije koja u EPH grupaciji zastupa i upravlja svim internet projektima i medijima. Finansijski detalji ugovora nisu objavljeni.

Izuzetno mi je drago što EPH prepoznaje gaming kao rastuću industriju koja u svetu ostvaruje ogroman profit i što su spremni ulagati u nove internet projekte čak i u vreme krize“, izjavio je Gordan Orlić, pokretač GameLanda.

Naše strateško povezivanje sa GameLandom deo je šire medijske i poslovne strategije EPH na području digitalnih medija kroz koju nudimo kvalitetnim projektima i timovima snagu naše medijske mreže, internih resursa i poslovnih aktivnosti, a zauzvrat dobijamo motivisane i stručne timove i projekte”, izjavio je Petar Pavić, direktor Europa digitala.

U narednih nekoliko meseci GameLand će čitaocima ponuditi pregršt novih sadržaja koji trenutno nisu dostupni na domaćem i regionalnom internet prostoru, veću mogućnost personalizacije i novi dizajn.

Leave a Reply