Internet

Gazdarica.RS – online izdavanje stanova za studente

Upisali ste fakultet? Tražite stan u Beogradu, Nišu ili Novom Sadu, a želite da izbegnete plaćanje provizija često nepouzdanim agencijama za nekretnine? Savet je da početak pretrage započnete od sajta www.gazdarica.rs.

U cilju da pomogne studentima da što lakše pronađu stan koji im odgovara, grupa mladih programera pokrenula je Gazdaricu, omogućavajući na taj način vlasnicima stanova da svakodnevno objavljuju nove ponude i to potpuno besplatno. Kako bi izbegli agencijske oglase, napravili su opciju da posetioci sami obeleže oglas za koji sumnjaju da je agencijski, koji nakon toga biva blokiran.

“Jedan od glavnih ciljeva nam je bio da proces postavljanja oglasa maksimalno pojednostavimo. Sajt je potpuno besplatan za vlasnike stanova i stanare i tako će uvek i biti”, kaže Nikola Petković, jedan od idejnih tvoraca Gazdarice.

Kriterijumi za pretragu stanova su gradovi, odnosno delovi grada, cene stanova, kvadratura i vrsta grejanja. Svaki oglasivač ima mogućnoct da postavi fotografije svog stana jer to maksimalno olakšava izbor potencijalnim stanarima. Oglasi na portalu se ažuriraju svakodnevno, a postavljeni oglasi brišu nakon 20-ak dana

“Planovi su da obogatimo mape i pretragu za objekte od interesa (POI) kako bi posetioci (studenti) znali da li se i koji stan nalazi u blizini njihovog “voljenog” fakulteta, pošte, mesta za izlazak. Takođe je u planu da razvijemo i jednostavnu android aplikaciju koja bi omogućila da se pretraze stanovi u neposrednoj blizini mesta ne kome se korisnik nalazi”, dodaje Petković

Kako tvorci Gazdarice još kažu, uskoro će se i Kragujevac naći na njihovoj listi gradova, a biće moguć i uvid u statistike kretanja prosečnih cena stanova po strukturi i lokaciji. Dodavanjem “countera” za pageview svih oglasa vlasnici stanova će znati koliko puta je njihov oglas pregledan i favorizovan, i na taj način steći bolju sliku o tome koliko stan vredi i koliko je pozeljan za druge posetioce.

Leave a Reply