Internet

GISDATA Real Estate Finder – prilagodljiva Web aplikacija

GISDATA GRUPA je objavila da je njena operativna firma u Hrvatskoj, GISDATA d.o.o. Zagreb, za najnoviji hrvatski portal za oglašavanjeNjuškalo (www.njuskalo.hr) uspešno implementirala fleksibilnu GISDATA WebGIS aplikacijuGISDATA Real Estate Finder“ koja omogućava posebno prilagođeni pregled, pretraživanje, unos i upravljanje geografskim lokacijama na Internetu.

Kao sastavni deo Njuškalo portala GISDATA Real Estate Finder aplikacija daje nove mogućnosti korisnicima za lociranje nekretnina na karti. Po rečima g. Gorana RubčićaGISDATA je omogućila Njuškalu da se takvom uslugom istakne kao jedinstveni portal na hrvatskom tržištu, što će podići atraktivnost i posećenost stranica“.

Njuškalo.hr – „Glavna njuška među oglasnicima

Večernji list d.d. i 24sata d.o.o. izašli su sa novom web uslugom kao stvorenom za hrvatsko tržište oglašavanjaweb portalom Njuškalo (www.njuskalo.hr). Njuškalo – maskota portala, brzo i efikasno „njuška” po bazi podataka te pronalazi zadane oglase potaknute ključnim rečima pretraživača. Portal je podeljen na kategorije AutoMotoNautika, Nekretnine, Informatika, Mobiteli, Audio Video Photo, Glazbala, Sve za Dom, Hobi, Strojevi i Alati, Pronađeno Blago i Ostalo, po kojima oglašivači mogu uneti svoju ponudu. Sve su svemu, korisnik na portalu može naći gotovo sve što treba, od voćnjaka do auta.

Njuškalo korisnicima posebno za skupinu oglasa nekretnina, nudi dinamičan rezultat pretrage sa prikazivanjem skupina oglasa za nekretnine koje zadovoljavaju kriterijum pretraživanja, prikazujući ih na karti izabranog područja.

GISDATA Real Estate Finder – fleksibilna i prilagodljiva mapping funkcionalnost

GISDATA d.o.o. je u kategoriji nekretnina Njuškalu dopunila standardnu pretraživačku uslugu nekretnina, tako što je sa svojim WebGIS rešenjem, a konkretno implementirajući Real Estate Finder aplikaciju, omogućila prikaz pronađene nekretnine na digitalnoj karti Hrvatske. Najočiglednija prednost primena GIS aplikacija, koje se sve više koriste za komercijalne i javne svrhe je to što korisnik može vizualno locirati željenu lokaciju na digitalnoj mapi, te analizirati ostale parametre pomoću geografskog prikaza. U slučaju Njuškala, pretraživač se može lakše „orijentisati” na mapi grada, odnosno dobiti slikovitiji prikaz lokacije željene nekretnine, što mu pruža stabilniji i lakši izbor. Dodamo li na to da se uz lokacije nekretnine mogu prikazati i lokacije javnih objekata, pretraživač može kvalitetnije proceniti atraktivnost lokacije i potrebne infrastrukture.

Prednost oglašivačima je da kod unosa oglasa za objavu korisnik ima opciju objave prikaza nekretnine na karti kroz automatsko geokodiranje (sistem sam pronalazi pravu adresu) ili ručno pozicioniranje (oglašivač sam na karti pozicionira nekretninu). Nakon toga, svi posetioci portala mogu videti gde se nekretnina nalazi, sa opcijom „Prikaz na karti“, manipulirati kartom (zoom in, zoom out) te se kretati po karti (pan). Prelaskom preko simbola nekretnine prikazuju se osnovni podaci o toj nekretnini, a klikom na simbol mogu se videti detaljnije informacije poput slike, cene, kvadrature, itd.

Kartografski sadržaj podržava tri načina prikaza: Karta-Satelit-Hibrid. Satelitski prikaz daje stvarni izgled područja snimljen iz vazduha, dok je hibrid kombinacija karte i satelita. Karta pokriva sve najveće gradove u Hrvatskoj i daje detaljan prikaz ulica, važnijih zgrada i ostalih površina.

Njuškalo – lider na hrvatskom tržištu oglašivača?

Njuškalo.hr za sada nudi jedinstvenu pretragu nekretnina pomoću geografske vizualizacije, i vrhunski način pretraživanja ostalih proizvoda i usluga. Vlasnici Njuškala d.o.o., Večernji List d.d. i 24sata d.o.o. zadali su sebi cilj da Njuškalo.hr postane vodećim portalom za oglašavanje u Hrvatskoj. Sa obzirom na to kako su krenuli, ne sumnjamo u to da će im se cilj uskoro i ostvariti.

Leave a Reply