novi-gmail
Internet · Provajderi

Gmail će automatski razvrstavati poštu

Email je kao komunikacioni kanal potpuno promenio našu konvezaciju i potpuno se integrisao u naše živote. Problem je što se danas toliko nagomila email poruka da ih je jako teško ispratiti na dnevnom nivou, sortirati i odgovoriti na mnoštvo. Zato je kreiranje interfejsa e-mail aplikacija od veoma velike važnosti.

Novi Gmail, donosi novosti tako da nas oslobodi stalnog proveravanja prijemnog sandučeta. Google je kreirao  algoritme za Gmail koja će automatski sortirati sve naše e-mailove u jednu od 5 kategorija, svaki sa svojim posebnim inbox. Kategorije uključuju primarni, društveni, promocije, ažuriranja i forume. Kategorije se mogu uključiti i isključiti, ili možete odustati od novog sistema organizacije u potpunosti.

novi-gmail

Teorija koja stoji iza novog redizajna Gmail-a je da trenutno stanje nije održivo, i da je korisnik izgubio kontrolu nad svojim sandučićem. Sada se komunikacija relaksira, pa nam se e-pošta nudi kada mi to želimo. Ako ste u potrazi za nekim kuponom za popuste iz nekog servisa za grupnu kupovinu, sandučić promocije biće mesto gde trebate pogledati. Ukoliko želite da proverite stanje na računu, proverite sandučić ažuriranja. Novim kategorijama u ovom trenutnu nedostaju prilagođavanja.

zajedno sa novom Gmail konfiguracijom na desktopu, Google će pustitit i novu Gmail Android aplikaciju sa novim promenam i prednostima koje donosi.

source: AndroidRecija.com

Leave a Reply