Internet

Google Ad Grants program dostupan u Hrvatskoj

Google je najavio dostupnost Google Ad Grants programa u susednoj Hrvatskoj. Program koji predstavlja neprofitno izdanje AdWordsa omogućuje neprofitnim organizacijama oglašavanje u iznosu od 60.000 kuna mesečno kako bi promovisali svoje aktivnosti i inicijative putem Google.hr.

„Veoma nam je drago što upravo s Google Ad Grants programom nastavljamo s predstavljanjem lokalizovanih  usluga u Hrvatskoj. U Hrvatskoj postoji veliki broj neprofitnih udruženja koje su prepoznale Internet kao važan komunikacijski kanal. Verujemo kako Google Grants program može značajno doprineti uspehu mnogih lepih inicijativa koje u Hrvatskoj sprovode neprofitni fondovi i udruženja“, izjavio je direktor kompanije Google za regiju Adriatics, Joško Mrndže.

google ad grants

Učesnici programa grade i upravljaju svojim AdWords nalogom na isti način kao i klasični oglašivači, ali uz sledeće Uslove:

  • Dnevni budžet postavljen na 329 američkih dolara, što je otprilike 10.000 američkih dolara mesečno.
  • Maksimalnu cenu klika 2 američka dolara.
  • Koristeći kontekstualno oglašavanje (ključne reči) uz tekstualne oglase koji će se pojavljivati na Google.hr.

Kako bi učestvovala u programu, organizacija mora ispunjavati sledeće uslove:

  • Biti aktivna i registrovana kao dobrotvorna organizacija koja podleže zakonima države
  • Prihvatiti uslove i potvrditi sve sertifikate potrebne za prijavu koji sadrže ne-diskriminativne stavke, dokaze o donacijama i korisnosti.
  • Imati aktivnu web stranicu s relevantnim sadržajem.

Leave a Reply