Internet

Google do kraja godine kreće s ponudom pay-per-view filmova na YouTube-u

Prema anonimnim izvorima, koje je citirao ovaj časopis, pregovori između Googlea i većih filmskih studija iz Holivuda traju već nekoliko meseci.

Google je ranije najavio lansiranje platforme za gledanje filmova putem interneta, ali iz kompanije nisu naveli kada će to biti realizovano. Međutim, sada su, prema tvrdnjama ovog izvora, holivodski studiji pokazali veliku zainteresovanost za ovaj servis, te su se odlučili da pokretanje ove platforme ubrzaju, ne bili ista zaživela do kraja godine.

Sajt, koji bi trebao da omogući streaming (“pay-per-view”) filmskih naslova, verovatno će biti deo Youtubea, a korisnicima neće biti omogućeno preuzimanje filmova, već će im biti potrebna konstanta veza sa internetom kako bi ih gledali.

The Financial Times, citirajući više izvora koji su upoznati sa planovima kompanije, navodi da će ovaj servis biti prvo dostupan u SAD i to po ceni od oko 5 američkih dolara.

Stručnjaci smatraju da će novi servis raditi na sličnom principu kao i GoogleTV platforma, koja, između ostalog, omogućava korisnicima direktno gledanje internet televizije. (B92)

Leave a Reply