Internet

Google dolazi u Srbiju i Hrvatsku

Internet gigant Google ove godine snažnije ulazi na regionalno tržište, jer je Zagreb određen kao regionalno središte zone Adriatic, koja za sada pokriva Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju. Google je krenuo u regrutovanje novih zaposlenih na ovom području. Ono što se pouzdano zna je da će među predviđenih šest hiljada radnih mesta, koliko misle u Googleu da ove godine otvorie, biti najmanje četiri u Zagrebu.

Pri tome, što se može videti iz njihova oglasa kojim traže ljude, dvoje će biti zaduženo za Hrvatsku, jedan za Srbiju i jedan za Sloveniju. Još uvek se neće raditi o glavnom predstavništvu, koje je za sada u Budimpešti, ali s obzirom na rastući broj radnih mesta, za očekivati je da se ove ili sledeće godine u Zagrebu otvori kancelarija za Adriatic zonu, u koju će naknadno verovatno doći i Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Iz Googlea službeno nisu želeli  ništa da preciziraju u vezi budućih operacija na Balkanu, ali njihov PR za ovaj deo Evrope, Krisztina Radosavljević-Szilagy, rekla je da ovo tržište smatraju veoma važnim.

Leave a Reply