Internet

Google donirao 250.000 € za promociju lista „Charlie Hebdo“

Preostalo osoblje francuskog „Charlie Hebdo“ obećalo je da satirični nedeljnik neće prestati da izlazi i da će se već sledeće nedelje pojaviti novi broj, koji će biti štampan u čak milion kopija! U tome su im u pomoć priskočili mnogi drugi listovi, ali i Google koji je donirao 250.000 evra.

Uprkos tragičnim događajima koji su zadesili Charlie Hebdo, sledeće nedelje će se pojaviti novi broj. Kako je saopšteno, sledeće nedelje na kioscima će, prvi put od svog osnivanja, osvanuti u milionskom tiražu!

Kako bi uspeli u tom poduhvatu bila im je potrebna pomoć, koja je stigla iz pravca drugih francuskih izdavača, ali i Googčle-a, koji će donirati 250.000 evra, iz svog fonda za medijske inovacije.

U znak žalosti, juče su se na početnoj strani pretraživača na francuskom domenu smenjivali crni flor i natpis: „Je Suis Charlie“.

Istu sumu će donirati i francuski listovi. Osim toga, svi distributeri su rekli da neće naplatiti distribuciju izdanja za sledeću nedelju.
Uz srdačnu podršku, preostalo uredništvo časopisa namerava da, prvi put od osnivanja lista, dostigne milionski tiraž.

U intervjuu za francuski kanal i-Télé Patrik Pelo, koji je takođe pisao za nedeljnik, rekao je da će sve učiniti da izađe sledeće izdanje.

Vidno potresen istakao je da Charlie Hebdo mora da nastavi da izlazi, jer će u protivnom teroristi pobediti.

„Biće teško, ali ne smemo dozvoliti da smrt uredništva bude uzaludna. Veoma nam je teško. Svi se mučimo sa žalošću, sa strahom, ali nećemo dozvoliti da glupost pobedi“, istakao je vidno potresen Pelo.

Leave a Reply