Internet · Provajderi

Google Earth prikazuje i podmorje

Novi Google Earth ima za cilj edukaciju o životu ispod površine okeana

Google, koji korisnicima interneta omogućava virtualno putovanje svetom, predstavio je u ponedjeljak novu verziju programa Google Earth kojom je krenuo i u osvajanje podmorja.

Verzija 5.0 Google Eartha, koja uključuje i Google Ocean, trebala bi korisnicima da pruži mogućnost da zarone ispod morske površine i više nauče o životu u okeanu. “Google Ocean … će dodatno podstaknuti zaštitu podmorske okoline”, rekao je poverenik EU-a za ribarstvo i pomorstvo Joe Borg.

“Google Earth dobija novu dimenziju: dubinu”, rekao je Jean-Francois Wassong, inženjer u francuskoj kancelariji Googlea.

Umesto pogleda na Zemlju iz vazduha, korisnici se klikom miša mogu spustiti u morske dubine zumirajući okean ili more po izboru, dok očekuju da otkriju ljepote reka i jezera koji će se dodati u idućim verzijama.

Korisnici će tako moći da prikupe informacije i gledaju fotografije i video-snimke na 20 tema, kao što su zaštićena podmorska područja, razvoj morske faune i “mrtva područja” na velikim dubinama u kojima zbog nedostatka kiseonika nema života.

3 thoughts on “Google Earth prikazuje i podmorje

Leave a Reply