Internet

Google Maps servis pokriva od juče i Hrvatsku

Nakon korisnika u Srbiji i stanovnici Hrvatske, kao i očekivani brojni turisti, sada mogu da kreiraju vlastite karte najdražih restorana i mesta za godišnji odmor. Google je juče predstavio Google Maps Hrvatska na maps.google.hr za lokalne korisnike i kompanije.

Detaljne karte Hrvatske dostupne su na Google Maps putem bilo kog Internet pretraživača  ili putem Google Maps na mobilnim telefonima sa mogućnošću pristupa Internetu. Nova usluga omogućiće korisnicima Google Maps pretraživanje online karata, lokacija firmi, besplatno oglašavanje putem Google Maps Local Business Centra, kreiranje vlastitih karata i proveravanje lokacija, dok su u pokretu.

Google Maps će se u Hrvatskoj moći pregledati na nekoliko načina:

• Taster “Map” omogućuje tradicionalni pregled karte koji je idealan za pronalaženje adrese ili planiranja pravca kretanja od tačke A do tačke B.

• Za detaljniji pregled, korisnici mogu kliknuti na taster “Satellite”, koja omogućuje pristup satelitskim fotografijama i fotografijama iz vazduha.

• Prikaz “Terrain” omogućuje topografski prikaz mesta (na primer brda i planine). Ovj taster predstavlja izvrstan izbor prilikom odlaska u prirodu.

Google Maps predstavlja vrlo praktičan izvor informacija za korisnike koji žele pronaći uputstva (Potraži upute) ili popis restorana koje bi hteli da posete u svojoj blizini (lokalno pretraživanje, npr. restoran, Zagreb). Ukoliko su zainteresovani za dodatne informacije o lokaciji koju traže (za putovanje ili kao novo mesto za poslovni sastanak), mogu koristiti dodatne izvore informacija unutar aplikacije mapplets kao što su fotografije iz Panoramioa, realan prikaz putem web kamere ili više infromacija putem Wikipedije.

Informacije o ulicama, adresama, lokalnim firmama i uslugama sada će postati dostupne putem mobilnog telefona dok ste u pokretu ili se nađete na mjestu koje vam je nepoznato. Google Maps za mobilni telefon može se besplatno preuzeti na http://m.google.hr/maps/. Uz pomoć ovog alata, korisnici će imati pristup detaljnoj karti Hrvatske i celoga sveta u pokretu.

Besplatno oglašavanje putem Interneta bez potrebe za web stranicom Google Maps savršen je proizvod za lokalne firme; informacije su dostupne korisnicima i kupcima koji upravo traže proizvod ili uslugu u vašoj blizini (korišćenjem Google Search ili Google Maps). Firme sada imaju mogućnost besplatnog postavljanja informacija o svom poslovanju, uključujući svoju adresu, radno vreme, telefon i fotografiju, a mogu postaviti i svoj oglas na Google Maps iako nemaju vlastitu web stranicu. Korisnici imaju mogućnost pretraživanja firmi koje pružaju slične usluge i/ili proizvode u blizini putem računara ili mobilnog telefona, a mogu i pristupiti njihovim linkovima i kontaktima. Za više informacija posetite maps.google.com/lbc

Leave a Reply