Internet

Google napreduje u razvoju autonomnog automobila

Kako je nedavno saopšteno iz kompanije Google,  bespilotni automobil koji je jedno od najvažnijih istraživanja i razvoja ove kompanije, uspešno je testiran na ulicama, što simbolizuje da takva tehnika ulazi u važnu etapu konačnog uspostavljanja karakteristike standarda ove vrste.

Pored Gugla, kompanije „Folksvagen AG”, „Tojota” i „Nisan Motors” počele su istraživanje i testiranje tehnike bespilotnog automobila.

Ovaj automobil je opremljen sa najsavremenijim radarskim i laserskim sistemom koji prepoznaje sve od pešaka, drugih automobila, semafora i saobraćajnih znakova.

google automobil

 

“Srce” ovog automobila nalazi se u prtljažniku gde računar prima i obrađuje sve signale primljene sa senzora i odlučuje gde skrenuti i gde stati.

Googleova misija je da učini ovakve automobile sigurnima za saobraćaj i da u budućnosti smanji broj automobilskih nesreća. Isto tako oni omogućavaju onima koji nisu mogli postati vozači da to ipak postanu. Biće interesantno pratiti ovaj proizvod i videćemo da li će ikada zaživeti. Neki predviđaju da će za koju godinu ipak doći do komercijalizacije ovog projekta.

Leave a Reply