Internet

Google omogućava Twitter u Egiptu

Kompanija Google pokrenula je posebnu uslugu koja građanima Egipta omogućuje slanje Twitter poruka pozivom na telefonski broj i ostavljenjem glasovne poruke, odnosno bez internet veze koja je i dalje prekinuta u toj zemlji potresenoj  antivladinim protestima.

Na službenom korporativnom blogu Google je u ponedeljak uveče objavio da se poput mnogih zanimao za stanje u Egiptu i razmišljao kako pomoći ljudima na terenu. Usluga koju je Google razvio sa stručnjacima iz Twittera Egipćanima omogućava da nazovu telefonski broj i ostave glasovnu poruku. Ona se automatski pretvara u tekstualnu poruku i šalje na Twitter, objavio je Reuters.

U Google-u ističu da za korišćenje usluge nije potreban pristup internetu. U članku u kom tvrde da im je glavna želja da Egipćanima omoguće da se čuje njihov glas, navode i brojeve telefona na kojima je usluga dostupna. (SEEbiz / H)

One thought on “Google omogućava Twitter u Egiptu

  1. Jovica

    Pa onda mogu medjusobno da se pozivaju. Sta ce ostavljati poruku na Twitteru ako njegov narod to ne moze da procita, usled neaktivnosti interneta.
    Pomaze im zapad veoma lepo.

Leave a Reply