Društvene mreže · Internet

Google planira da preuzme Twitter

Yahoo Censorship Still Sucks, Part FourAmerička internet kompanija Googl pregovara o kupovini sajta za razmenu kratkih poruka Tviter (Twitter), preneo je tehnološki blog Tek kranč i procenio da bi ta transakcija mogla da vredi više od 250 miliona dolara.

Na blogu koji se poziva na izvore upućene u pregovore, navodi se da je iznos znatno niži od 500 miliona dolara koliko je društvena mreža Facebook ponudila za Twitter, čije sedište je u Kaliforniji i koji je tu ponudu odbio. Prema oceni Tek kranča, Twitter raspolaže izuzetno dobrim rešenjima za kapacitet pretrage u realnom vremenu, što znači da se sadržaji pojave u rezultatima pretrage čim se objave na mreži, a pretraga se ne zasniva na statičnim bazama podataka, što je uobičajeno. Kako je naveo drugi izvor Tek kranča, Twitter i Googlesu u početnoj fazi pregovora i planiraju da rade zajedno na pretraživaču u realnom vremenu.

Tviter, što u prevodu znači cvrkut, omogućava korisnicima da razmenjuju besplatne poruke do 140 karaktera i veoma je popularan, ali iako je osnovan u avgustu 2006. godine još nije uspeo da ostvari prihode. Jedan od osnivača Biz Stoun kazao je prošle sedmice da Twitterove godine planira da pronađe način da ostvari prihode i da bi mogao da uvede usluge koje će se naplaćivati za profesionalne potrebe. Prema podacima Twittera, taj sajt ima više od 6 miliona korisnika.

Leave a Reply