Internet · Provajderi

Google pokreće showbiz portal na YouTubeu

Google radi na novom eksperimentu u cilju širenja sadržaja, koji bi mogao da bude ambiciozniji od nedavnog projekta pokrenutog u saradnji sa Sethom MacFarlaneom, autorom ‘Family Guy’

Internet gigant je gotov neprimetno lansirao 8. oktobra seriju videa na ‘Poptub‘, njihovom novom kanalu u sklopu YouTubea, u saradnji sa producentskom kompanijom Embassy Row, firmu koja je autor ‘Ko želi da bude milioner’ i sa Pepsijem.

Google planira da distribuirati ‘Poptub’ i preko Google Content Networka, dodatnoj mreži koja omogućava dostupnost dodatnih stotina hiljada Internet stranica. Poptub je zamišljen kao program na Youtubu sa dugoročnim statusom’, rekla je direktorka na Googlu, Alexandra Levy.

Osim zadovoljnih oglašivača, ovaj projekt mogao bi da podstakne mnoge televizije na online emitovanje nekih programa, zadržavajući u potpunosti intelektualna i autorska prava.

Poptub, nakon samo mesec dana rada ima producirano više od 100 različitih programa, a svakog dana izdaju nove programe. Izbor programa uključuje zanimljive intervjue, novosti iz sveta slavnih i top-liste.

Leave a Reply