Internet

Google promenio „Uslove korišćenja“

Google je apdejtovao svoje „Uslove korišćenja“, koji na snagu stupaju 11. novembra, i daju kompaniji pravo da prodaje imena profila, fotografije i komentare odraslih korisnika za reklame i recenzije.

Novi servis Google-a, nazvan „zajednička podrška“ funkcioniše tako što – ukoliko ocenite proizvod na Google Play-u ili date tom proizvodu +1 (Googleov ekvivalent lajka na Facebooku), te akcije mogu biti prikazane prijateljima korisnika i njegovim vezama.

google stari i novi logo

Ukoilko je neko dao +1 omiljenoj prodavnici, neko od njegovih prijatelja može videti reklamu u kojoj stoji da se proizvod sviđa tom korisniku.

Ideja jeste da će prijatelji i kontakti želeti da saznaju više o nečemu ukoliko vide da se to sviđa nekom od njihovih prijatelja.

Ovo je slično putu na kom se Facebook trenutno nalazi sa malom razlikom – sve reklame na Facebook-u ostaju unutar socijalne mreže dok se Google reklame mogu naći unutar brojih servisa kao što su YouTube, Maps, Play i najvažniji, Search.

U postu koji je Google ostavio na internetu stoji da će ove reklame moći da vide samo osobe sa kojima ste se složili da želite da delite sadržaj i da korisnici i dalje imaju kontrolu nad onim šta žele da dele.

Izvor: B92

Leave a Reply