Internet

Google sprema redizajn za Gmail servis

Gmail bi uskoro mogao da ima potpuno drugačiji vizuelni izgled od onog na koji smo navikli.

Naime, Google je nedavno grupi korisnika dozvolio testiranje novog, redizajniranog Gmaila sa nekim novim i poboljšanim opcijama.

Na internetu se pojavilo nekoliko fotografija redizajniranog Gmaila, na osnovu kojih je vidljivo kako je dosta toga promenjeno: uvedene su nove opcije, a neke od postojećih su prebačene na drugo mesto, kao na primer opcija za pisanje novog mejla koja se sada nalazi u donjem desnom uglu, objavio je Geek.com.

gmail

Na osnovu fotografija, vidljivo je da je Google spremio veće “kozmetičke promene”. Među novim opcijama je ona jednostavnog uključivanja podsetnika kako ne biste nešto zaboravili ili kako ne biste propustili neki važan datum.

Takođe moguće je da neki mejl, iako ste ga dobili davno, podesite da vam se pojavi u vrhu inboksa na određeni datum. Zvezdice su zamenjene pinovima (iglicama) i možete tako označiti mejlove koje želite i ostaviti ih da uvek budu u vrhu vašeg prijemnog sandučeta.

Naravno, Google nije zaboravio ni na reklame. Osim dosadašnjih “odeljaka” za mejlove s promotivnim materijalom ili za mejlove koji dolaze sa društvenih mreža, Google je uveo i “odeljke” gde će vam stizati promotivni mejlovi u vezi sa putovanjima, finansijama, kupovinom….

Ipak, iako Google testira ovakav dizajn, ne mora značiti da će on zaista i biti prihvaćen. Kompanije često testiraju novi dizajn i opcije, ali mnoge te ideje zapravo nikada i ne stignu do korisnika.

Izvor: Klix.ba

Leave a Reply