Internet

Google startovao Google Music servis

Google je sada i službeno zašao u muzičke vode startovanjem Google Music servisa, projekta za prodaju muzike, posebno integrisanog u Android Market. Broj pesama koje su besplatne za Android uređaje je 20.000 i mogu biti puštene i na računarima.

Za sada su besplatne pesme dostupne na music.google.com ,a u narednih nekoliko dana biće dostupna i aplikacija za Android smartphone i tablete, ipak aplikacija i servis nisu još dostupni u našem regionu. Ovu aplikaciju će moći koristiti svi Androidi koji nisu stariji Androida 2.2.

Iz Googlea nisu javili da li je Google Music Manager dostupan za Windows, Mac ili Linux kompjutere. Google Music Beta je servis koji nije prošao najuspešnije i bio je kritikovan zbog svoje sporosti, te je Google ovog puta obećaoda neće biti tih problema.

Google je takođe pokreno Google Music prodavaonicu, sličnu iTunesu, koja će raditi po principu preporuka. Prva vrsta preporuka će biti od “muzičkih poznavaoci” koji će vam uvek donositi nešto novo sa muzičke scene, a druga vrsta jeste preporuka na osnovu vaše već postojeće muzičke sekcije.

One thought on “Google startovao Google Music servis

Leave a Reply